![]() |
Jaki serial chciałbyś przywrócić?
Na rynku wciąż widzimy nowe propozycje seriali, ale są takie, które wspominamy po zakończeniu czy skasowaniu i chcielibyśmy zobaczyć ich nowe odcinki. Gdybyście mogli zadecydować o nagraniu kolejnego sezonu dowolnego serialu, to jaki byście wybrali?
Największym problemem jest oczywiście to, że w wielu świetnych produkcjach wyczerpała się fabuła, albo forma. Chcielibyśmy zobaczyć jakość sezonu pierwszego czy drugiego, a tymczasem dwa ostatnie to była szmira. Są też takie, które zostały zakończone w idealnym momencie. To taki, gdzie odcinki były jeszcze ciekawe, jeszcze widziało się potencjał ale scenarzyści trafnie przewidzieli, że wiele go już nie ma i nie ma sensu przeciągać na siłę. No i pozostają te, które z różnych względów skończyły się prawdopodobnie zwyczajnie za wcześnie - tych nie ma wiele. Ja - podobnie jak wielu i co krytykuje równie wielu wskazując na upływ czasu oraz świetne zamknięcie fabuły - chciałbym ujrzeć 11 sezon Przyjaciół. Może dlatego, że po raz pierwszy oglądałem ich od początku do końca pod koniec studiów, kiedy kończył się jeden okres mojego życia i jeszcze niejasno jawiła się przyszłość. Ani się z bohaterami nie identyfikowałem, jak to pisali o pokoleniu ówczesnych młodych recenzenci, ani nie uważam produkcji za kultową, niesamowitą - ale bardzo dobrze bawiłem się przy oglądaniu, kiedy oglądałem ich po praz pierwszy oraz kiedy wracałem - a to jedna z bardzo nielicznych produkcji, które oglądałem więcej niż raz. Dlatego mimo że zaliczam produkcję do zakończonych we właściwym, wręcz idealnym czasie i tak chciałbym więcej. A wy - jakie typy? |
SGU, Continuum, House MD, Breaking Bad, 24...
|
SGU oraz coś nowego bazujacego na uniwersum StarTrek a ko kretnie serii Voyager
|
Nie wiem czy by im wyszedł nowy VOY...
mi za to w sumie nawet spodobał się "nowy" Enterprise z Bakula i Blalock :] dopisuję ST ENT ('01-'05) do listy |
Continuum z którego roku? Ja bym przywrócił Star Trek Następne Pokolenie lub Deep Space Nine.
|
Continuum z 2012, nie wiem czy wiesz, ale dostał cancela, na szczęście nie mają fanów do końca w dupie i zrobią szybkie zakończenie w ostatnim skróconym sezonie...
|
szkoda, wielka szkoda.
|
No nie wiem czy taka szkoda. Z odcinka na odcinek serial robił się coraz gorszy...
|
Jak każdy był raz gorszy, raz lepszy. Gdzieś czytałem, że mają wskrzesić Heroes???
|
Tak, X-files 11 września, a Heroes Reborn 25... O ile to prawda.
|
Stargate'y (najlepiej z udziałem RDA).
Jericho. |
RDA raczej już nie polata po fieldzie, przeszedł na zasłużoną emeryturę. Chyba, że gościnnie ktoś go namówi. Natomiast SGA z Flaniganem i Hewlettem z przyjemnością bym jeszcze pooglądał.
|
Na pewno powinno być zakończenie SGA (film, sezon serialowy) i jeden czy dwa dodatkowe sezony SGU, który został niepotrzebnie skasowany. House skończył się idealnie i nie powinni go wznawiać, tak samo jak Przyjaciół (genialny sitcom).
Z polskich, to na pewno Fala Zbrodni, którą zawsze bardzo miło się oglądało. |
Cytat:
dodam jeszcze Flashforward toast2 |
Terminator: Kroniki Sary Connor i Caprica.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:51. |