Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Muszę się cofnąć 15 lat (https://forum.cdrinfo.pl/f5/musze-sie-cofnac-15-lat-95022/)

tomogedac 21.09.2015 19:30

Jeśli na kazda rzecz dołożysz kilkanascie minut, to wyjdzie na to, ze nie bedzie w ogole czasu na rozrywke. To tez jest wazne, zeby oderwac sie od trybu pracy i innych problemów codziennych.

M@X 20.09.2015 00:45

Powiedz to hajerom. :szczerb:

Patrix 19.09.2015 21:19

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1336811)
Kolejnym, bardziej radykalnym krokiem może być zmiana pracy na taką, w której nie używa się komputerów.

No chyba ocipiałeś :rotfl:

- Deckard - 19.09.2015 07:02

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1336811)
Nie wierzę :wow:
Ktoś w końcu zaczyna myśleć, jak ja! To się cieszę, że znalazłem zwolenników :d

Moja propozycja: zróbmy sobie jeden dzień w tygodniu, kiedy telefon, komputer i telewizor pozostaną wyłączone. Sami ocenicie wtedy, czy takie "zwolnienie" Wam się spodoba.
Kolejnym, bardziej radykalnym krokiem może być zmiana pracy na taką, w której nie używa się komputerów.

Oczywiście wiąże się to ze zmniejszeniem standardu życia... Ale co wolicie: płakać w BMW czy być szczęśliwym w Citroenie?

No citroen C4 to fajne autko :spoko:

DarkSlide97 19.09.2015 06:56

Nie wierzę :wow:
Ktoś w końcu zaczyna myśleć, jak ja! To się cieszę, że znalazłem zwolenników :d

Moja propozycja: zróbmy sobie jeden dzień w tygodniu, kiedy telefon, komputer i telewizor pozostaną wyłączone. Sami ocenicie wtedy, czy takie "zwolnienie" Wam się spodoba.

Oczywiście wiąże się to ze zmniejszeniem standardu życia... Ale co wolicie: płakać w BMW czy być szczęśliwym w Citroenie?

M@X 16.09.2015 13:14

Jobs, Goleman, Grzesiak i wielu wielu innych. Ale Polacy rzadko dbaja niestety o swoje zycie. Nie nalezy bac sie zmian - moga uczynic zycie lepszym!

ed hunter 16.09.2015 08:13

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1336526)
Ja zwolnilem. Poswiecam przynajmniej 30 minut dziennie na czytanie ksiazek (obowiazek), przynajmniej dwie godziny w miesiacu na rozwoj osobisty (szkolenia), przynajmniej godzine w tygodniu na sport... Ogolnie - nalezy wypracowac tego typu liste "To Do", jeszcze 3 lata temu sam bym zwariowal, ale dzieki przeorganizowaniu zycia czlowiek bardziej docenia jego wartosc i jest o wiele bardziej zadowolony z tego co sie w nim realnie dzieje. Polecam wszystkim - wystarczy lista wydarzen cyklicznych w telefonie z alarmem. I ani zona, ani dziecko, ani papiez ani Wladimir Wladimirowicz nie maja prawa naruszyc tego swietego prawa do czynienia swojego zycia lepszym.

Steve Jobs? :szczerb:

M@X 16.09.2015 07:42

Ja zwolnilem. Poswiecam przynajmniej 30 minut dziennie na czytanie ksiazek (obowiazek), przynajmniej dwie godziny w miesiacu na rozwoj osobisty (szkolenia), przynajmniej godzine w tygodniu na sport... Ogolnie - nalezy wypracowac tego typu liste "To Do", jeszcze 3 lata temu sam bym zwariowal, ale dzieki przeorganizowaniu zycia czlowiek bardziej docenia jego wartosc i jest o wiele bardziej zadowolony z tego co sie w nim realnie dzieje. Polecam wszystkim - wystarczy lista wydarzen cyklicznych w telefonie z alarmem. I ani zona, ani dziecko, ani papiez ani Wladimir Wladimirowicz nie maja prawa naruszyc tego swietego prawa do czynienia swojego zycia lepszym.

DejaVu 16.09.2015 07:06

Jednak Dark ma rację :ysz: lepiej żyć na śmietniku niż brać udział w wyścigu szczurów :sciana:

- Deckard - 16.09.2015 06:51

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1336501)
Jeszcze tak źle nie jest, tylko pracy za dużo i czasu coraz mniej żeby to stawanie efektywnie wykorzystać ;)

Jestem już po 30tce ,jak miałem 27 to zaczęło mnie przerażać tempo życia,

moje i znajomych, gonitwa za kasa żeby spłacać comiesięczne zobowiązania.

Ogólny brak czasu odbija się na wszystkim ale przede wszystkim na rodzinie :'(

Nie pamiętam kiedy z świętym spokojem przeczytałem książkę , zobaczyłem film, poszedłem z kumplami do parku na piwo i skręta.

Przykre to ,no ale żyjemy w tak paradoksalnych czasach w których promuje się rodzinny styl życia , zachęca młodych do zakładania rodzin ,ale...

szary kowalski na starcie musi się zapożyczyć na kupę kasy, żeby mieć z gdzie mieszkać z rodziną, kupi 15 letni samochód żeby dojeżdzać do pracy , wyremontuje i umebluje mieszkanie, na wakacje zabraknie [ale to luksus]

no i żeby to wszystko spłacać trzeba orać ,najlepiej na dwa etaty kosztem czasu wolnego,rodziny i kółko się zamyka...
przechodziłem i przechodzę to nadal :'(

ed hunter 15.09.2015 21:54

Czasu nie staje, no czyli dobrą diagnozę postawiłem.

revolver0 15.09.2015 21:40

no jak serce stanie to tak 6 miechów pochorować można xD (tylko by zaskoczyło xD)

Jarson 15.09.2015 21:36

Jeszcze tak źle nie jest, tylko pracy za dużo i czasu coraz mniej żeby to stawanie efektywnie wykorzystać ;)

revolver0 15.09.2015 21:15

ed, bez rozrusznika nie podchodź :-)

ed hunter 15.09.2015 21:14

Jarsonu! Już ci nie staje?! :O

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:40.