![]() |
Cytat:
|
Sprawdź na Linuksie. Jeśli nie zrobi tego samego pomimo wyłączenia przygaszania w opcjach to znaczy, że winowajca jest w sterownikach lub planie zasilania w Windows.
|
Magiczny klawisz to Fn+F5 pomaga , z tego co mi wiadomo jest to zaszyte sprzetowo , po przejsciu na zasilanie bateryjne ekran z automatu zmniejsza jasnosc , powinna byc opcja jak wejdziesz w ustawienia zaawansowane i powinno dac sie to obejsc ;)
|
a mnie to wygląda jakby soft monitorował co aktualnie robisz na pc i jak np uruchamiasz przeglądarkę graficzną to zmienia parametry wyświetlania
|
Hmm.. coś jeszcze znalazłem, czego jakoś wcześniej nie widziałem. Usunąć tematu nie mogę, ale na razie na wstrzymaniu, bo może zadziała :)
(chodziło o dodatkowe opcje w ustawieniach grafiki Intela) |
Automatyczne ściemnianie ekranu w notebooku - jak wyłączyć
W zasadzie to zachowuje się jak automatyczne dopasowywanie jasności do otoczenia, ale.. ja nie mam takiej funkcji (a przynajmniej nic o niej nie wiem). Dodatkowo w opcjach wskazanych na internecie (gdzie można to wyłączyć) też nic nie mam.
Generalnie chodzi mi o to, że jak notebook jest na zasilaniu bateryjnym (i tylko nim) to jasność ekranu (ale nie tylko - trochę też intensywność kolorów - np. przy przeglądaniu zdjęć niektóre robią się bardzo dziwnie kontrastowe... - jakby zmienić nasycenie kolorów) potrafi się zmieniać - najczęściej przy wyświetlaniu czegoś ciemnego. Próbowałem to wyłączyć w opcjach zasilania, ale albo nie znalazłem właściwej opcji, albo nie ma takiej możliwości... W skrócie - czy można to wyłączyć? Win 7 64bit Notebook Dell XPS L702x |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:50. |