![]() |
nie oblamuje sie a tylko nalezy je spilowac iglakami :))))))
|
CD-RW to ja nie widziałem
Ale mam CDR 50 MB w domu kupiłem tak dla picu i żeby sprawdzić kiedyś no i chodzą i się nie trzęsą - przecież są centrycznie obcięte - a pamiętacie taki post, jak ktś pytał czy takim płytkom obłamuje się rogi :) |
Dostałem kiedyś taką płytkę - reklamówka R1. Chodziło to w napędzie bez problemów.
|
mam taką w domu i jej nawet uzywam normalna plyta kręci się w cd-romie jak kazda tylko jes prostokątna! Mówią na nia Wizytówka:))
|
producenci niektorych napedow cd zastrzegaja ze uzywanie plyt o niestandardowych rozmiarach (szczegolnie prostokaty, choinki i inne wycinanki) moga uszkodzic naped.
|
mam jedna w domciu i jeszcze nic mi sie nierozj..... chociaz tego ***a.... cd-ka LG niebylo by mi szkoda :P przynajmniej mial bym pretekst dla starego by nowy i lepszy kupil :)))))
|
Cytat:
Szczerze mówiąc to nie rozumiem dlaczego nie mogli zrobić takiej małej płytki, ale wczepianej w prostokąt. Też by wyglądała jak wizytówka ??? |
normalnie kladziesz. jak zwykla plytke. Ukladasz na srodku i jak bedziesz nia ruszal na boki to poczujes pewien opor tak jak by plytka sie zakleszczyla na tacce. Zamykasz i chodzi :)
|
Cytat:
|
A ja z kolei uważam, że ok 30MB. Tzw. płyty wizytówki. 5PLN / sztukę
Tu jest dowód: :) http://www.interbit.rze.pl/index.php?action=1&id=2 |
coś mi sie zdaje ze mieszczą 50Mb ale nie jestem pewny :)
|
thx Laser :)
|
Re: prostokatne plytki cd
Cytat:
Witam ~! Tak są takie sa to płyty - wizytówki jest to normalna płyta cd-rw tylko ze obcieto jej górę i dół mieszczaca coś koło 100 MB jush ale dokładnie nie pamiętam |
prostokatne plytki cd
czy ktos sie spotkal z prostokatnymi plytkami CD-RW?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:17. |