![]() |
C++ komplikacja
Ilość załączników: 1
Tak sobie przypominam C++, mam bardzo prosty książkowy prawie przykład (lekko zmodyfikowany) o kodzie:
Kod:
//zamiana_celsjusza_na_fahrenheita.cpp Zakładam iż czegoś mu brakuje - ale co ??? |
Brakuje Ci biblioteki Jednorożec.cpp, a tak poważnie spróbuj to skompilować w normalnym C++.
A gdzie "using namespace std;" /? |
A to co nienormalne?
Microsoft Visual Studio Express 2015 - brakuje mu czegoś na bank, ale nie wiem czego - w sensie jakiegoś komponentu z serią tych bibliotek - do których się on odnosi, ale ich nie znajduje... Jak pisałem, program po skomplikowaniu działa, ale niepokoją mnie te komunikaty o braku plików... |
Z tego co pamiętam miedzy C++ a C++ od Microsoftu są jakieś drobne różnice... "using namespace std;" to chyba powinno być w kodzie.
|
No przecież jest w funkcji głównej
int main() <-- przyjżyj się kodowi, zaraz pod setlocale Kod jest poprawny, nie ma problemu ze skomplikowaniem i uruchomieniem programu.... problem jest to co wyświetla się podczas komplikacji w polu output o braku plików |
Fakt jest ale powinno być chyba na początku, a program się wykonuje i działa, sprawdziłem w Codeblock, jak chcesz to Ci podeśle skompilowany program.
Fakt, jest i kompiluje się tam gdzie jest.... |
Przeprowadzka do odpowiedniego działu.
|
Cytat:
A teraz raz jeszcze przeczytaj ten wątek uważnie i zastanów się o co się rozchodzi w tym wątku... |
A masz zainstalowane Visual C++ Redistributable x86?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
uruchom program jako administrator, tzn vse 2015....
|
To samo:
Kod:
'Ćwiczenie 6 - Rozdział 2.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll'. Cannot find or open the PDB file. |
Zobacz to "Try go to Tools->Options->Debugging->Symbols and select checkbox "Microsoft Symbol Servers", Visual Studio will download PDBs automatically."
|
O to działa:
Kod:
'Ćwiczenie 6 - Rozdział 2.exe' (Win32): Loaded 'D:\Users\Mateusz\Documents\Visual Studio 2015\Projects\Ćwiczenie 6 - Rozdział 2\Debug\Ćwiczenie 6 - Rozdział 2.exe'. Symbols loaded. Przestawienie opcji tylko dla specyficznych modułów - w nich lista pusta przestawia to na wyłączone i jest git :) Teraz zachodzi pytanie co to do jasnej ciasnej to pdb - po co to i na co i czemu jak to włączone to tak długo komplikuje.... |
Mnie się od razu skompilował, ale wolno działa...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:00. |