![]() |
Laptop ACER eMachine Brak dźwięku w7
ACER eMachine E730G
Padł dysk twardy w owym sprzęcie ,po wymianie i postawieniu w7 brak jest dźwięku ,głośniki cały czas szumią. Sterowniki wgrywane od najstarszych do najnowszych ,wgrany nowy Bios ,padło coś w lapku ,czy wina sterów ? |
Czekaj no, poszukam szklanej kuli :rotfl:
|
Powiadasz użyć szklanej kuli ,na linux cd też brak dźwięku ,chyba coś na płycie poszło się kochać ,tak kula wyświetliła ,mam z ekranem lcd:P
|
To model de lux ta kula :D , No przeciez sam znasz juz odpowiedz po tych zabiegach i chyba szukasz potwierdzenia :P
|
Naczytałem się o problemach z dźwiękiem po instalacji w7 na tym modelu ,teraz jestem blady ,czy to wina sterów ,czy też padł dysk i uwalił coś na płycie .
|
A co bylo w domysle na tym cudzie ?
|
Windows 7 sobie był ,dostał z nowym dysk i ten sam system , lecz stracił głos skubaniec .
|
A plyte masz oryginal do restore czy byla partycja ? no i najwazniejsze czy te stery to ze strony producenta czy jakies tam z neta wykopane ?
|
W oryginale była partycja ,teraz wgrałem odpowiednik ,klucz z lapka z naklejki i o dziwo aktywacja przeszła :)
Stery wgrywane od producenta ,chyba poszło coś na płycie jak zdechł HDD ,głośniki głośniej szumią jak się zgłaśnia i przycisza ,no i na linuksie brak dźwięku |
No to plyta niestety :-(. Mialem wlasnie sugerowac test na LiveCD
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:46. |