Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak mozna ominac zabezpieczenie ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-mozna-ominac-zabezpieczenie-9526/)

bziutek 09.08.2002 19:50

Jak mozna ominac zabezpieczenie ???

Mam pytanie czy mozna ominac w jakis sposob zabezpieczenie ?
Mam zestaw kina domowego SONY i nie moge odczytywac przegrywanych CD-R tylko orginalne lub pirackie plyty.
Wiecie moze czy istnieje jakis program ktory pozwala ominac takie zabezpieczeniae ?

cana 09.08.2002 20:02

prawdopodobnie niestety nie
jedyne co Ci pozostaje to sprawdzić inne kolory nosników / czasem na których zadziała/ ot urok markowego sprzętu ;)
pozdro

cromat 09.08.2002 22:17

Poszukaj sobie w dziale download na cdrinfo Clona XXL on rozpoznaje zabezpieczenia:)

bziutek 09.08.2002 22:54

Cytat:

cromat napisa***322;(a)
Poszukaj sobie w dziale download na cdrinfo Clona XXL on rozpoznaje zabezpieczenia:)
no fajny ten program ale sqd mam wiedziec jakie zabezpieczenie ma to kino domowe ? to urzadzenie nie jest w komputerze tylko zupelnie oddzielne

Shider 09.08.2002 23:05

Re: Jak mozna ominac zabezpieczenie ???

Cytat:

bziutek napisa***322;(a)
Mam pytanie czy mozna ominac w jakis sposob zabezpieczenie ?
Mam zestaw kina domowego SONY i nie moge odczytywac przegrywanych CD-R tylko orginalne lub pirackie plyty.
Wiecie moze czy istnieje jakis program ktory pozwala ominac takie zabezpieczeniae ?

to samo jest na samsungach

-Sid-The-Rat=> 10.08.2002 08:05

sproboj (tylko ze to bedzei trocho kosztowac) nagrac na plycie CDR for Audio Only - to moze teoretycznie pomoc, po drugie przetestuj nosniki - Verbatim, i jakies z czarnym spodem (moze byc Dysan) - jednak jezeli ten czytnik czyta ATIP to i tak nic nie pomoze

ale chyba bedziesz sie musial na pir... oryginaly :) przerzucic...

Shider 10.08.2002 08:11

to raczej chodzi o ATIP
ale jesli by uszkodzic ATIP na plycie (fizycznie)
tylko ktos musialby wskazac gdzie on dokladnie jest

Dawid Partyka - Koli 10.08.2002 09:48

[B]to raczej chodzi o ATIP

Atip jest to coś w rodzaju 0 sektora. Znajduje się zaraz na samym poczatku płyty CD (jak najbliżej środka CD). Według mnie masz nikłe szanse że uszkodzisz atip ale można spróbować. Polecam cyrkiel i robić głebsze zarysowania przy samym poczatku płyty CD. Acha obszar ATIP niejest wypalany więc na samym poczatku prawie każdej CD jest widoczny mały obszar tak jakby nie wypalonych danych. Według mnie jest to własnie tam.

bziutek 10.08.2002 13:09

Cytat:

Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
[B]to raczej chodzi o ATIP

Atip jest to coś w rodzaju 0 sektora. Znajduje się zaraz na samym poczatku płyty CD (jak najbliżej środka CD). Według mnie masz nikłe szanse że uszkodzisz atip ale można spróbować. Polecam cyrkiel i robić głebsze zarysowania przy samym poczatku płyty CD. Acha obszar ATIP niejest wypalany więc na samym poczatku prawie każdej CD jest widoczny mały obszar tak jakby nie wypalonych danych. Według mnie jest to własnie tam.

No kurczaki cyrklem po plycie to chyba przesada ;-)))

woitas 10.08.2002 13:28

Cytat:

bziutek napisa***322;(a)

No kurczaki cyrklem po plycie to chyba przesada ;-)))

wiem ze w podobny bardzo sposob mozna ominac zabezpieczenie na ostatniej plycie Celin Dion. Plytka jest uszkodzona, ale da sie przegrac.

-Sid-The-Rat=> 10.08.2002 13:29

bziutek: Dawid w przeciwienstwie do coponiektorych wie co mowi...
i jezeli twierdzi ze jest to prawdopodobne to pewnie da sie cyrklem czy np. markerem zaslonic ATIP na plycie

Dawid Partyka - Koli 10.08.2002 14:24

[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]bziutek: Dawid w przeciwienstwie do coponiektorych wie co mowi...
i jezeli twierdzi ze jest to prawdopodobne to pewnie da sie cyrklem czy np. markerem zaslonic ATIP na plycie

Postanowiłem zamazać ten obszar cyrlem i efekt jest taki:
W CDromie płyta CD jest czytelna normalnie. Po włożeniu takiej płyty CD do nagrywarki to nagrywarkaa się zawiesza (miesza laserem tak jak po uszkodzonych sektorach). Więc wydaje mi sie że ten sposób ukrycia ATIP nie wyplali. W płycie tłoczonej niema czegoś takiego że atip nie istnieje. On istnieje ale jego wartość wynosi ciąg zer.

Shider 10.08.2002 14:56

na markera efekt jest identyczny - plyta nie czyta sie w nagrywarce
nie wiem jak z cd-romami bo nie mam zadnego pod reka
natomiast w wiezy plytka sie czyta z CD-TEXT bez problemow
jak bede mial okazje to sprawdze to na zabezpieczonym samsungu

Dawid Partyka - Koli 10.08.2002 15:48

[QUOTE]Shider napisa***322;(a)
na markera efekt jest identyczny - plyta nie czyta sie w nagrywarce
nie wiem jak z cd-romami bo nie mam zadnego pod reka
natomiast w wiezy plytka sie czyta z CD-TEXT bez problemow
jak bede mial okazje to sprawdze to na zabezpieczonym samsungu

Jeśli w wierzy działa OK. to ukrycie atip mogło się powieść. Tylko że nagrywarka może szukać tego atipu do identyfikacji płyty CD.

-Sid-The-Rat=> 10.08.2002 16:20

czyli ATIP siedzi w tym waskim nienagrywanym nigdy obszarze przy centrum plyty?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34.