Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   omijanie zabezpieczeń w nero 5.5 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/omijanie-zabezpieczen-nero-5-5-a-9532/)

nightcrawler 09.08.2002 23:09

omijanie zabezpieczeń w nero 5.5

mam problem. mam nagrywarke TEAC nie wiem nawet jaki typ ale napewno jakis stary bo nie ma nawet burningproof no i predskosc oczywiscie 8/8/24. ale to nic. znacie moze jakis fajny program do omijania zabezpieczen? jesli tak to skad go sciagnac? dzieki wszystkim za pomoc :)

ThanatoS 09.08.2002 23:21

Oczywiście CloneCD, możesz sobie ściągnąć z Serwera CDRinfo.

nightcrawler 09.08.2002 23:31

clone cd?

wiesz instalowalem juz clone cd ale jak juz mowilem nie mam stalego buffora. ale mam taki sposob ze wylaczam wszystkie programy jakie sa i nagrywam. zrobilem tak. odpalilem clone cd (lacznie z cloneXXL czy jakos tak) to ten od omijania zabepieczen. wypalam wypalam a tu mi wszybkim tempie spada pojemnosc bufora. no i plyta do kosza.

ThanatoS 10.08.2002 00:19

a jaki masz komp, system i ile masz ramu?? A wogóle mogłeś od razu powiedzieć o co chodzi. Można też zastosować program Blindwrite. Też jest niezły. W CloneCD można ustawić wielkość bufora do nagrywania. W ostateczności można nagrywać 1x albo 2x.

nightcrawler 10.08.2002 12:36

komp

kompa mam: amd 1.2Ghz 256 ramu , 40gb, windows me, geforce2, .
chyba oszalales :) bede nagrywal 1x lub 2x :-D przeciez to bedzie tyle trwalo ze hohoho i jeszze dluzej. sproboje powiekszyc buffora w clonie. jakby co to dam znac.
Kod PHP:

nightcrawler 

Sobol 10.08.2002 12:45

Z takim sprzetem nie powinien spadac bufor, sprawdz czy masz wlaczone DMA, oraz jak sa podpiete napedy pod tasiemki.

nightcrawler 10.08.2002 22:51

na wszelki wypadek uzyje cd-rw

bgn 12.08.2002 09:53

Re: komp

[QUOTE]nightcrawler napisa***322;(a)
kompa mam: amd 1.2Ghz 256 ramu , 40gb, windows me, geforce2, .
chyba oszalales :) bede nagrywal 1x lub 2x :-D przeciez to bedzie tyle trwalo ze hohoho i jeszze dluzej. sproboje powiekszyc buffora w clonie. jakby co to dam znac.
Kod PHP:

nightcrawler 

[/QUOTE*****************************
musisz poczytac troche o nagrywaniu
Piszesz spada mi bufor, a co to oznacza?
Ano to ,ze nie wyrabia ci sie transnisja ze zrodla do nagrywarki.
I teraz musisz sie zastanowic, co nalezy zrobic.
Rady ogolne sa nastepujace
1. wylaczyc dzialajace aplikacje ( te z traya tez, np.monitor antywirusowy, gadu-gadu i inne smieci)
2.Zrobic defrag dysku (banalne, ale [pomaga)
3. nie nagrywac w locie- (nie wiem jak nasz podpiety cdrom w stosunku do nagrywarki), nagrywanie przez obraz jest b.bazbiecznym sposobem, chociaz trwa dluzej i wymaga wolnej przestrzeni dyskowej na stworzenie tymczasowego imaga ( vide post Sobola

Jeli to nie pomoze- to musisz nagrywac wolnie i cudow nie ma.
To co piszesz o powiekszeniu bufora w Clone traktuje jak powiedzmy pewnego rodzaju przejezyczenie wymikajace z ogolnej znajomosci tematu:)

miernik 12.08.2002 15:24

Ludzie maja gorsze kompy i wypalaja 16x 32x i szybciej.
Przyczyna musi byc niewlaczone DMA lub podpiecie nagrywary na jednej tasmie z HDD.
Tego rodzaju tematy sa walkowane do znudzenia - poszukaj w starszych postach.
Jak mialem LG 8/4/32 to nie musialem wylaczac nawet programow z TRAYa (antywira wylaczalem tylko) i wszystko sie palilo bez problemow .
A jesli chodzi o defragmentacje HDD to dobry pomysl ale jeszcze lepiej przy twoim 40Gb dysku zrobic osobna partycje np.1 Gb i jej uzywac do nagrywania (jako bufor do tworzenia na niej obrazow plyt) i po kazdym nagrywaniu formatowac ja.
Musi palic !!!!
Laski nie robi no nie ??? :-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:32.