![]() |
Karta sieciowa wariuje
Niestety karta sieciowa w laptopie zaczęła wariować. Mianowicie co jaki¶ czas pokazuje brak dostępu do internetu. Jak wł±czę manager urz±dzeń i j± zrestartuję to działa, potem za jaki¶ czas znowu dzieje się to samo. Najlepsze jest to, że to nieregularne. Może być co 2 dni a może być co tydzień.
Macie jakie¶ pomysły? Sterownik nawala? Karta działała tuż po instalacji, więc raczej nie. Nie wiem o co w takim razie chodzi... Spotkał się kto¶ z czym¶ takim? |
sterowniki, albo wymiana na now±... Chodzi o kartę WiFi czy jak±?
|
Wi-Fi oczywi¶cie. Sterowniki zainstalował Windows i działaj±...
Laptop z 2010 więc może już co¶ powoli padać, choć działa całkiem sprawnie. Spróbuje jakie¶ inne sterowniki :) |
Ja sie spotkalem w wypadku Windows 10 na Sony VAIO ostatnio. Okazalo sie, ze Windows 10 to taki ciekawy twor ktory sam pobiera najnowsze, lepsze sterowniki do danego sprzetu jezeli sa na serwerach Microsoftu. No i po jednej z takich aktualizacji przestalo dzialac Wi-Fi. Sony ma to gdzies, bo zakonczyli wsparcie dla produktu. Serwis mowi, ze trzeba czekac az Microsoft wypusci poprawione sterowniki i aktualizowac przez kabel, a Microsoft nie odpisuje na maile.
Dalem kumplowi stary gwizdek na USB Wi-Fi, jeszcze w standardzie n, zeby mogl w ogole jakos pracowac. No i coraz czesciej pyta mnie o MacBooki. Microsoft sam pod soba kopie dolki :-D. |
A jaki tam jest windows? ;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:20. |