![]() |
Wobec powyższego, moim zdaniem WBFS wciąż lepszy. ;p
|
Zacytuję z gbatemp.
Cytat:
|
Czyli obsługa WBFS jest kiepska? Programy rozsypują tablice?
|
Problematyczne i jak coś się zacznie kaszanić to tylko i wyłącznie format.
|
Ponieważ-bo? ;]
|
Zgadza się, ale każdy kto dłużej w tym siedzi powie Ci że system plików WBFS to aktualnie pomyłka.
|
Nie rozumiem tego co napisałeś. Z tego co wyczytałem to można albo używać partycji WBFS albo kontenerów z WBFS na FAT32 (niekoniecznie tylko do gier). Moim zdaniem sensowniej jest używać partycji w tym systemie plików (lubię porządek ;]). Ale to tak tylko teoretyzuję ponieważ nie wiem jak to dokładnie działa, nie mam Wii i nie wiem na ile stabilna jest obsługa takich rozwiązań przez programy scenowe i OS konsoli. Wiem natomiast, że FAT32 łatwo zepsuć (być może WBFS łatwiej, a być może nie - tego też nie wiem).
|
Cytat:
|
Ja tam uzywam wii backup manager czy jakos tak mam pena na fat32 , i prosciej zrobic RGH w x360 i uzywac F3 freestyle z grami po SMB tak samo jak ps3 i webmanager ;)
|
A ja sobie zrobię w wolnej chwili taki układ jak u Ciebie pierwotnie, czyli trzy partycje gdzie ostatnia jest nintendowa, a pierwsza fat32 logiczna i zobaczymy czy PS3 to odczyta (a wydaje mi się, że odczyta i to będzie mindfuck ;d).
@Haker120 Z tego co czytałem to FAT32 obsługują, ale wtedy trzeba kontenerować np. obrazy gier w WBFS. Jeśli rzeczywiście tak jest to moim zdaniem nie ma to sensu. |
Tylko czemu system plików wbfs dla Wii? Managery Wii bezproblemowo odczytują Fat32 a nawet NTFS. Jednak NTFS nie polecam.
|
Berion to madry facet :spoko:
|
Oczywiście wygłupiłem się i okazało się, że najprostsze rozwiązanie Beriona jest najlepsze.
Wszystko śmiga przy dwóch partycjach i nic się ze sobą nie gryzie(a martwiłem się, że x0 będzie robił problemy) Dzięki za pomoc. |
wszystko jasne 2.0.17349.0 ;)
|
Tego dokładnie Ci nie powiem, ale sam długo o tym nie wiedziałem i chciałem brać pendrive 32gb(bo najpierw podnieśli limit z 16 do 32 a dopiero potem do 2tb)
Ogólnie to chyba prezent od microsoftu na martwą już konsolę ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:09. |