![]() |
GrzeboSkrypt
Ilość załączników: 2
Skrypt, który dostosowuje różne ustawienia w Windows 7. Pode mnie, więc zalecam najpierw przejrzeć całą litanię przed odpaleniem i ewentualnymi kalumniami w moją stroną. ;)
Jak ktoś ma jakiś ciekawy pomysł na nowe cfg to śmiało. Aha, oczywiście po pobraniu należy zmienić nazwę rozszerzenia z TXT na BAT. |
Jak dla mnie genialne :spoko:
|
Mam jeszcze takie coś, ale nie wiem dlaczego system broni mi dostępu do zmian z uprawnieniami administratora:
Kod:
:: Usuwa z prawej beli Explorera "Ulubione" (a0900100) Kod:
:: Dodaje "wszystkomający" panel sterowania do menu kontekstowego |
A ciekawy skrypcik, głownie mnie interesują dwie rzeczy:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jest to Cytat:
A propo Cytat:
Taki podobny skrypcik to by się przydał do win10 do zablokowania całego bullshitu włącznie z automatycznym instalowaniem aktualizacji etc, ale temu systemowi to już raczej nic nie pomoże. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Nie wiem po co w ogóle aktualizować siódemkę po SP1, ale jak ktoś dzięki temu placebo śpi spokojniej to czemu nie. ;p Cytat:
https://forum.cdrinfo.pl/attachment....1&d=1460315918 https://forum.cdrinfo.pl/attachment....1&d=1460316740 Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze wywalić "przywróć poprzednie wersje", "udostępnij" i przesunąć malwarebytes wyżej pod "chwasta" (zresztą nie tylko to bym poprzesuwał, ale na razie się znudziłem, wrócę do tego pewnie dopiero za kilka miesięcy ;)). Cytat:
|
Też sądze, że mając win7 SP1 to dalsze aktualizacje pozbawione są większego sensu. Samemu jak już instaluje win7 to zawsze z pliku .ISO z 2014/2015 roku. Dalsze aktualizacje to chyba sama telemetria.
Cytat:
Bez takiego firewalla ja samu osobiście nie wyobrażam sobie korzystania z win10, sama myśl, że dziennie dziesiątki megabajtów leci do m$ bez mojej woli jest troche przerażająca.. Już nawet pomijając kwestie bezpieczeństwa/prywatności to przecież masa marnowanego transferu przy internecie mobilnym z limitami.. Najbardziej śmieszą mnie te wszystkie odsyfiacze typu "DoNotSpy10" i korzystanie z nich w nadziei, że to coś faktycznie daje.. a Win10 nadal robi co chce. :) Raz mi się nawet komputer włączył o 3ciej nad ranem, nawet nie wiedzałem, że windows tak potrafi przy wyłączonym PoE. To wszystko tak mnie skutecznie zniechęciło do nowej windy, że ńie mogę się przemóc do dual-boot'a, a w parę nawych gierek ekskluzywnych dla win10 z chęcią bym zagrał. |
Jedyna skuteczna metoda to... nie ma takiej. Na routerze nie wytniesz wszystkiego od MS bo pewnego dnia mogą dojść nowe serwery/domeny, a na samym Windows trudno zaufać jakiemukolwiek programowi. To jest platforma zaprojektowana do szpiegowania. Podobno aktualizacje dla Visty i Siódemki dodają takie atrakcje jakie są w Win10.
|
A ja mam ciagle XP i zyje no komputer mi tez dziala :P
|
Mamy dwa wyjścia, używać Linuksa na którym "gierki nie działają" ale nic nie szpieguje albo Windowsa który szpieguje i "działają gierki"... Mam nadzieje, że kiedyś M$hit się na tym przejedzie.
|
Jest jeszcze trzecie wyjscie ;-)))... Wystarczy pomyslec nieco... inaczej :-).
|
Tak na pewno Apple nie zbiera danych... Linuks plus konsola, też jest kiepskim rozwiązaniem
|
Apple nie jest firma reklamowa. Nie ma w regulaminie slowa o tym ze maja prawo do Twoich danych - zgodnie z prawem sa tylko i wylacznie Twoja wlasnoscia.
Oczywiscie cos za cos - za to za co u MS i Google placi sie danymi tutaj jednostka jest tylko i wylacznie twarda waluta, ale za 200 GB place jakies 15 zl miesiecznie + okolo 120 zl za iTunes Match raz w roku. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:03. |