![]() |
jak zmniejszyc film dvd
witajcie
blagam was powiedzcie mi jakie pliki mozna usuwac z plyty dvd (z filmem) a jakich nie mozna aby pomniejszyc jej pojemnosc do 4,7 kupilem nagrywarke dopiero dzisiaj i na razie jestem zielony mam dvddecryptera i oczywiscie nero pozdrawiam arrturek:( |
w dvd decrypterze z menu mode wybralem IFO I ,potem z menu edit "Select main movie PGC" i z filmu ktory ma ponad 7GB zrobilo sie 4,5GB
czy dobrze kombinuje? |
Nie mam zupełnie o tym pojęcia, ale możesz chyba wywalić nieużywane ścieżki dźwiękowe w innych językach oraz materiały dodatkowe???
|
juz sobie prawie poradzilem
dla zainteresowanych: wszystko jest na www.vcdhelp.com niestety po angielsku |
a nie wiesz cz y plyty sa zabezpieczone. i czy po przegraniu bedzie Dolby Digital?
|
Bardzo wygodny jest SmartRipper. Uruchamiasz :) wybierasz Movie (Rip-Method) i w Source Stream Processing. Tam można się pozbyć niepotrzebnych ścieżek dźwiękowych, a nawet napisów (ale to raczej za bardzo nie zmniejszy plików :)
|
i did it :)
i did it ;) i did it 8) ifoedit nero i jazda |
A jak to jest po przegraniu z Dolby Digital, bo w Chipie pisalo ze dzwiek jest tylko w stereo i nie ma podzialu filmu na rozdzialy. Jestem moze w stanie to sprawdzic? Jaka masz nagrywarke DVD?
Pozdrawiam |
jest dzwięk digital
mozna sobie wybrac wersję językową (oczywiście nie polską) jedyne czego brakuje filmom przegranym to bonusy extrasy i inne pierdoły a to dlatego ze trzeba wyciąć co się da aby zmieścić cały film na jednej płycie wybór scen też jest pierdoły o dżwięku stereo i teksty że nie da się kopiować płyt dvd to u nas norma nie ma żadnej stronki po polsku na której można się czegoś dowiedzieć i nauczyć |
Jeszcze jedno pytanko: jaka masz nagrywarke DVD i jakie plytki kupujesz. Ja zastanawiam sie nad Pioneerem.
|
mam pioniera 104
na razie uzywam płytek no name i nie narzekam czyta je konsola ps2 i dvd jutro bede mial datexy kosztują ok 12zl zobaczymy co to jest |
a stacjonarne DVD jakiej firmy?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:32. |