Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   DVDFab: kopia 1:1 czarny ekran na odtwarzaczu stacjonarnym (https://forum.cdrinfo.pl/f11/dvdfab-kopia-1-1-czarny-ekran-odtwarzaczu-stacjonarnym-95676/)

negatyw001 11.06.2016 13:14

DVDFab: kopia 1:1 czarny ekran na odtwarzaczu stacjonarnym
 
Kopia bezpieczeństwa wykonana tym programem działa jedynie na kompie (zarówno z kopii BD, jak i z obrazu ISO). Wypalona na BD - nie działa na odtwarzaczu stacjonarnym. Czarny ekran i nic się nie dzieje.

Próbowałem na 2 sposoby:
W DVDFab zgrałem BD jako obraz ISO i jako folder z filmem.
Następnie wypaliłem BD w Nero, wrzucając zawartość do 2 folderów BDMV, oraz CERTIFICATE.
Kopia BD z pliku ISO - nie działa zarówno nagrana z poziomu DVDFab, jak i Nero.

Oryginał na BD na tym samym odtwarzaczu działa. Kopia nie działa.

Proszę o garść podpowiedzi.
Gdzie popełniam błąd?

czary2mary 11.06.2016 13:40

Cytat:

Napisany przez negatyw001 (Post 1362222)
Kopia bezpieczeństwa wykonana tym programem działa jedynie na kompie (zarówno z kopii BD, jak i z obrazu ISO). Wypalona na BD - nie działa na odtwarzaczu stacjonarnym. Czarny ekran i nic się nie dzieje.

Próbowałem na 2 sposoby:
W DVDFab zgrałem BD jako obraz ISO i jako folder z filmem.
Następnie wypaliłem BD w Nero, wrzucając zawartość do 2 folderów BDMV, oraz CERTIFICATE.
Kopia BD z pliku ISO - nie działa zarówno nagrana z poziomu DVDFab, jak i Nero.

Oryginał na BD na tym samym odtwarzaczu działa. Kopia nie działa.

Proszę o garść podpowiedzi.
Gdzie popełniam błąd?

A ustawiłeś ręcznie UDF na 2.50 w takim wypadku jak tak nagrywasz ?
Albo płyta\discquality i odtwarzacz ma problem z rozpoznaniem \odczytem płyty- co za nośnik i na czym nagrany ?
Albo w zrobionej kopi jest jakiś \ błąd \inna struktura że soft odtwarzacza nie umie poprawnie rozpoznać BDMV

negatyw001 11.06.2016 14:30

Cytat:

A ustawiłeś ręcznie UDF na 2.50
W Nero?
http://obrazki.elektroda.pl/7591681200_1465647491.jpg

Nie ustawiałem. Co daje ta opcja i czym to jest? :)
Czy w ustawieniach DVDFab - niczego nie muszę zmieniać?

Cytat:

co za nośnik i na czym nagrany
Verbatim BD-R 25gb.
Nagrany na LiteOn IHBS112.
Odtwarzany na stacjonarnym LG BD550 z firmware: 242_LG_BD550_Firmware_System_BD5.242.00_19.10.2011 .

Cytat:

w zrobionej kopi jest jakiś \ błąd \inna struktura
Zrobiłem równolegle kopię Nero z odpalonym AnyDVD w tle.
Kopia chodzi jak złoto - też na stacjonarnym!

Tak więc knyf leży w samej strukturze kopii?
Na co w tym momencie, proponujesz zwrócić uwagę?

czary2mary 11.06.2016 15:33

Cytat:

Napisany przez negatyw001 (Post 1362235)
W Nero?

Nie ustawiałem. Co daje ta opcja i czym to jest? :)
Czy w ustawieniach DVDFab - niczego nie muszę zmieniać?


Verbatim BD-R 25gb.
Nagrany na LiteOn IHBS112.
Odtwarzany na stacjonarnym LG BD550 z firmware: 242_LG_BD550_Firmware_System_BD5.242.00_19.10.2011 .

Zrobiłem równolegle kopię Nero z odpalonym AnyDVD w tle.
Kopia chodzi jak złoto - też na stacjonarnym!

Tak więc knyf leży w samej strukturze kopii?
Na co w tym momencie, proponujesz zwrócić uwagę?

Jeżeli w Nero nagrywasz BD , wrzucając zawartość do 2 folderów BDMV, + CERTIFICATE jako BLuRay UDF to trzeba ręcznie ustawić UDF 2.50

Jeżeli nie działa kopia tylko z DVDFab to niestety najprościej zmienić program...;)
Najpewniej jakiś jest babol \problem z deszyfracją klucza AACS \Zabezpieczeń typu BD+ itp itd..w w\w tytule filmu lub jakiś błąd tymczasowy w czasie remastera\ może zmiana jakiś ustawień pomoże ale to przy czasie potrzebnym do remastera i testów wymaga trochę czasu.... itp itd..

negatyw001 11.06.2016 15:49

Cytat:

Jeżeli w Nero nagrywasz BD , wrzucając zawartość do 2 folderów BDMV, + CERTIFICATE jako BLuRay UDF to trzeba ręcznie ustawić UDF 2.50
Sęk w tym, że w menu dla tego trybu, tej opcji nie mam:

http://obrazki.elektroda.pl/7599821100_1465652816.jpg

Jest to tylko dla trybu BluRay UDF.
No chyba, że to może mieć znaczenie dla wypalania (w tym trybie) z pliku ISO?

czary2mary 11.06.2016 16:01

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez negatyw001 (Post 1362245)
Sęk w tym, że w menu dla tego trybu, tej opcji nie mam:



Jest to tylko dla trybu BluRay UDF.
No chyba, że to może mieć znaczenie dla wypalania (w tym trybie) z pliku ISO?

Jeżeli nagrywasz jako BDMV -Video to wszystko OK \ program sam ustawia UDF 2.50 \ zrozumiałem ze nagrywasz jako BluRay UDF.

Załącznik 79129

negatyw001 11.06.2016 18:46

Na ten moment, kopia BR działa mi jedynie pod Nero + AnyDVD (stara wersja). Nie bardzo kumam, co może być powodem czarnego ekranu na stacjonarnym z pomocą DVDFab.

czary2mary 11.06.2016 19:54

Cytat:

Napisany przez negatyw001 (Post 1362263)
Na ten moment, kopia BR działa mi jedynie pod Nero + AnyDVD (stara wersja). Nie bardzo kumam, co może być powodem czarnego ekranu na stacjonarnym z pomocą DVDFab.

DVDFab dodaje swoje pliki do struktury BDMV np: żeby ich programem wirtualnym bezpośrednio z folderów BDMV odtwarzać \montować w wirtualnym napędzie film ...itp itd ...
Najwyraźniej LG w jakiś sposób nie rozpoznaje prawidłowo takiej struktury lub tak jak pisałem błądy programu w deszyfracji zabezpieczeń lub remaster...
Przetestuj CloneBD + AnyDVD

negatyw001 12.06.2016 10:30

AnyDVD również dodaje pliki, a nawet swój dodatkowy folder. I ten folder jest również na kopii BD i mojemu staremu LG to nie przeszkadza. CloneBD nie znałem, ale przetestuję. Kiedyś korzystałem z CloneDVD. Póki co Nero+Any załatwiają temat. Poszperam jeszcze w opcjach DVDfab - może coś tam trzeba zmienić. Ja kopiuję 1:1, więc remaster ma też znaczenie w takim trybie? A może moja wersja DVDfab jest jakaś trefna...?

- Deckard - 12.06.2016 10:46

A spróbuj wykroic i zostawić sam film + ścieżki językowe i wypal na rw

edita:
no ja u siebie spotkałem się kilkukrotnie że płyta nie działała właśnie przez strukturę menu , ale np u innych działała bez problemu :sciana:

negatyw001 12.06.2016 11:51

Zrobię teki test (w DVDfab), ale muszę sobie sprawić BD-RW. Przyda się na testy :-) Tylko, że ja preferuję kopie 1:1 z menu i bez wycinanek.

P.S.
Co oznaczają te errory:? (choć kopia działa)

http://obrazki.elektroda.pl/4412582700_1465730438.jpg

czary2mary 13.06.2016 08:03

Cytat:

Napisany przez negatyw001 (Post 1362325)
P.S.
Co oznaczają te errory:? (choć kopia działa)


Brak połączenia z serwerem teraz RedFox .. stare wersje nie mają już dostępu a bez tego najnowszych zabezpieczeń BluRay nie pokonasz bo klucze do deszyfracji są tylko dostepne online dla wersji kupionych i mających dostęp do bazy RedFox..

negatyw001 13.06.2016 10:40

Czyli pozostanie DVDfab, który chyba nie wymaga dostępu do baz? Co prawda, również pracuję na nieco starszej wersji i (na ten moment) kopia z BR z niego nie działa...

ed hunter 13.06.2016 11:59

Pozostaje zakupić nowe AnyDVD :]

negatyw001 13.06.2016 20:50

Póki co cena dość zaporowa. Poczekam na promocję :-)


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.