![]() |
Lite-On LH-20A1P Refurbished
Ilość załączników: 10
Lite-On LH-20A1P Refurbished
Otóż historia tego napędu była następująca: Kupiłem za grosze jako LH-20A1PX - wersja zewnętrzna (w czarnej plastikowej obudowie pod USB 2.0). Napęd po podłączeniu zasilania automatycznie wysunął tackę i na tym się kończyły jego możliwości operacyjne. Każda próba zamknięcia tacki czy to z płytą czy bez kończyła się po chwili samoczynnym otwarciem tacki. Nie znam dokładnie nazw konkretnych części, więc teraz trochę praktyki: Wyłamany był plastik blikujący tackę: Załącznik 81029 Tu może lepiej będzie widać to, czego brakuje powyżej; jest to tacka z Dawcy - DH18A1P. Załącznik 81030 Dla porównania: Załącznik 81031 Kolejny uszkodzony element na przekładni: Załącznik 81032 A tak to powinno wyglądać (fotka Dawcy) no może poza brudem, ale wyczyściłem przed zainstalowaniem :P Załącznik 81033 Jako, że element dość delikatny i trudny do odseparowania od reszty plastikowego stelażu postanowiłem wymienić cały koszyk: Załącznik 81034 Tyle mi zbiegło, wprawne oko zauważy, że w panelu również przycisk OPEN CLOSE traya nie znajduje się na swoim miejscu - tego też był pozbawiony 20A1PX Załącznik 81035 Złożone i odpalone, jeszcze na "fabrycznym" Fw.: Załącznik 81036 Po aktualizacji Fw. pali i testuje (płytka jako, że spisana na straty, posiada na zewnątrz drobne rysy - widać na teście): Załącznik 81037 A tu jeszcze gdyby Ktoś potrzebował, zgrane Fw. + EEprom KL0A: Załącznik 81038 Podsumowując: Wymieniony plastikowy koszyk, tacka oraz panel na takowy z przyciskiem :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22. |