Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Neostrada Plus - pytanie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-plus-pytanie-9588/)

-Sid-The-Rat=> 14.08.2002 18:03

czy moglbym (juz na maila) prosic o szczegoly przesiadki z neo na neoplus - chodzi mi o ceny i o techniczna czesc - jak wygladaja modemy, czy tez to idzie przez kabel telefoniczny itp.

bylbym wdzieczny za odpowiedz (ah - ja mam 512/128 w Neo zwyklym)

a i czy jest stale ip? - bo w Neo jest dynamiczne (jednak jesli okres bezczynnosci sieciowej nie jest dluzszy niz 24h to ip sie nie zmienia - czyli w moim przypadku jade od listopada na tym samym)

BD 14.08.2002 12:39

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
zdazaja sie zwieszki - raz neo nie bylo przez prawie 2 dni - cos tam robili - w kazdym razie zadko (raz na 2-3 tygodnie) i najczesciej po tym jak komp chodzi parenascie godzin (pracuje tylko eDonkey) bez zadnej ingerencji uzytkownikia

no to by tlumaczyly bo u mnie raz na dzien jest pad ale glownie wisi tam tylko DC++ wiec to moze byc przyczyna na to wychodzi

bo faktycznie jak przez dwa dni sciagalem z FTP to nie mialem takich problemow
tylko przy braku pracy na kompie i odpalonym DC++

Cytat:

ogolnie jest to dobra rzezc - tylko droga jak sk.. syn
no tak ale dziwie sie dlaczego nie zmienisz swojej Neo na Neo +
jest tansza 191 brutto miesiecznie, przy przejsicu z Neo jest promocja a do tego dochodzi taki maly szczegolik dostajesz 512/128 czyli szybciej :)
a logowanie da sie okielznac i jest ok

wsumie to juz sie bawilem w rodzielaniem na siec, zakladanie ograniczen na konkretne IP w sieci i to wszystko na starym poczciwym W2k dziala jak zloto.
Jednak za kilka dni stanie linux i wtedy bedzie juz dzialalo jak platynka :)

-Sid-The-Rat=> 13.08.2002 11:41

zdazaja sie zwieszki - raz neo nie bylo przez prawie 2 dni - cos tam robili - w kazdym razie zadko (raz na 2-3 tygodnie) i najczesciej po tym jak komp chodzi parenascie godzin bez zadnej ingerencji uzytkownikia

przy normalnej pracy - tak jak np. moja siostra rzadzila moim komputerkiem kiedy bylem out - nie ma ZADNYCH problemow - 2 tygodnie bez awarii - ogolnie jest to dobra rzezc - tylko droga jak sk.. syn

BD 13.08.2002 11:19

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
zgadza sie jade na Neostradzie - ale nic nie zrozumialem z twoich pytan wiec to chyba sie troche rozni od twojej NeoPlus -

Tak sa roznicy Ty nie musisz sie logowac a ja mam autoryzacje przy polaczeniu. Jest to realizowane za pomoca takiego ustrojstwa Wonadoo ktore na szczescie mozna zastapic zwyklym oknem logowania PPP.
Cytat:

chodzi cud miod i orzeszki, podkrecac sie nie da - w TPSA pracuja jednak fachowcy i potrafia przydzielic ci 256 czy 512 (jak mnie) co do bita - nie pociagniesz wiecej, ale tez nie mam problemu z wyciaganiem maksymalnych transferow
tylko ze ja mowie o ZWYKLEJ neostradzie
a czy nie masz czegos takiego, ze Ci czesto pada lacze ?
bo nie wiem czy to wina prac jakie prowadzi w katowiach tepsa czy tez
cos jest nie tak u mnie - pomaga reset modemu

-Sid-The-Rat=> 13.08.2002 11:12

zgadza sie jade na Neostradzie - ale nic nie zrozumialem z twoich pytan wiec to chyba sie troche rozni od twojej NeoPlus - np. ja nie musialem nic dodatkowo instalowac (zadego softu), siec jest aktywna non stop (tylko sie trzeba logowac jesli jej nie uzywasz dluzej niz godzine), mam splitter i decodr SIEMENSa

chodzi cud miod i orzeszki, podkrecac sie nie da - w TPSA pracuja jednak fachowcy i potrafia przydzielic ci 256 czy 512 (jak mnie) co do bita - nie pociagniesz wiecej, ale tez nie mam problemu z wyciaganiem maksymalnych transferow

tylko ze ja mowie o ZWYKLEJ neostradzie

+++LeWaP+++ 13.08.2002 10:52

Wydaje mi się, że Sid jedzie na Neostradzie, ale nie Plus.

Może Bas coś będzie wiedział.

Ja o tym nie mam zielonego pojęcia :'(

BD 12.08.2002 12:56

Neostrada Plus - pytanie

Hej

Jestem ciekaw czy na naszym forum sa userzy Neo Plus.
Od jakiegos czasu mam to ustrojstwo w domu i na samym poczatku wywalilem to oprogramowanie z tpsa i zastapilem je RASPPPOE - nie w celu udostepnienia ale to przynajmniej sie minimalzuje do traya w przeciwienstwie do Wonadoo.

Teraz mam pytanie czy ktos ma podobnie skonfigurowane Neo Plus i czy mu co jakis czas pada lacze (czy moze byc powodem RASPPPOE)- konieczny restart modemu. U mnie niestety tak sie dzieje co jakis czas.

Przy okazji moze ktos zna jakies rozwiazanie by po wlaczeniu kompa odrazu laczyl sie z netem bez podejmowania dodatkowych czynnosci?

No i jestem ciekaw Waszych opini o Neo - jakie osiagi jak czesto pada, co mozna poprawic i podkrecic :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:42.