![]() |
Sie ciesze ze sie dalo ;)
|
Temat do zamknięcia. Na pożyczonym laptopie zrobiłem obraz w Alcoholu 120 i otworzyłem w tym programie na tablecie z Windows. Daemon Tools wyświetlał komunikat o niemożności działania na moim tablecie. Choć kupiłem testy na inny rodzaj tabletu to w temacie IT nie lubię wyrażenia "nie da się". Pozdrawiam wszystkich:)
|
Zapoznaję się z Protection ID.
|
Ale akurat taka prawda, na Windows 10 nie zadziała cała masa zabezpieczeń (to nie tylko SD i SC). W sumie dobrze, bo użytkownik ma większą pewność że nie dostanie rootkita gratis (jak swego czasu od Sony)... I jest to kolejny dowód na to, że nie ma sensu w jakikolwiek sposób zabezpieczać materiałów bo ostatecznie to legalny użytkownik będzie cierpieć.
Zapomniałem o tym, ale ProtectionID powinien zadziałać tak czy siak. |
Skoro jest dobre sprawdzone i sie nie psuje to dlaczego nie :P zmieniac dla zasady zmiany to jest bezsensu ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Miś może mieć rację - nie działają programy emulujące zabezpieczenia na W10
Windows 10 brak wsparcia dla SafeDisc i SecuROM Nie wiem czy można zrobić w programach Alcohol 120% \Daemon Tools prawidłową kopię obrazu na w10... |
Cytat:
|
Nie uda mu sie odpalic na w10 bo to gowno i zakala musial by miec cos z w7 ;)
|
Cytat:
Co co napędu wirtualnego, to spróbuj zamontować obraz w daemon tools, ale najprawdopodobniej twój obraz jest źle zrobiony i to się nie uda. Równie dobrze możesz zamontować obraz w alcoholu (wirtual ten sam), jeśli już polecano ci wyżej Alcohola. |
Najpierw sprawdź co to za zabezpieczenie programem, którego nazwę wcześniej podałem. ;)
|
OK. Berion pożyczyłem laptopa z Windows, jak przenieść zawartość płyty na pendriwa tak bym mógł otworzyć program na każdym komputerze z Windows?
|
Wiekszosc aplikacji w tym kraju nie ma wersji na Maca i musimy sobie z tym radzic :-). Wierz mi, na iPadzie bedzie Ci duzo wygodniej - rozwal sie na ulubionej kanapie ze szklaneczka dobrej whiskey i zacznij robic testy. Ani sie obejrzysz jak przy pewnych pytaniach palec sam bedzie wedrowal we wlasciwe miejsce. To lepsze niz sleczenie przed ekranem :-)!
Ja korzystalem z tej - jest uniwersalna wiec ma interfejs dostosowany do iPada: https://appsto.re/pl/5_OE1.i |
@M@X
chyba pozostaje mi iPad:) i aplikacja z App Store, wkurza mnie tylko, że mam kupioną legalnie płytę i nie mogę używać. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:45. |