![]() |
Chip inny niż wszystkie
Witam.
Dziś wlutował mi koleś XenoGC do GaCka ( Homebrew, importy i te sprawy ;) ). Przychodzę do domu, ładnie składam - chip daje do zrozumienia że nie komunikuje się z konsolą ( czerwona dioda, żółta albo zielona dioda jest jak oszuka FW. Po starcie konsoli chip najpierw sie zapala na czerwono -> gaśnie -> albo czerwona dioda albo żółta/zielona jak załaduje payload ). Jednakże po podkręceniu lasera... zaczął czytać mojego backupa k***a https://www.youtube.com/watch?v=e_xXLvIf-Lw Mam rozumieć że coś źle jest polutowane skoro chip myśli że nie jest połączony z konsolą? :v Lutować go jeszcze raz? |
Zobacz czy wystartuje wbudowany w chip XenoShell. Odpal konsolę trzymajac start. Jeśli najpierw zapala się czerwona dioda a pozniej zielona lub zolta to wg Wiki tak powinno byc i wszystko jest ok.
Cytat:
|
XenoShell się ładuje, u mnie jest cały czas czerwona dioda, kopia ruszyła po trymowaniu lasera.
Może chip jest coś nie teges skoro nie sygnalizuje że działa? |
Jeśli XenoShell rusza to znaczy, że chip działa. Jeśli kopie ruszają to chip działa - nawet "autorzy" chip-u zalecają trymowanie lasera po instalacji chipa (niezależnie do tego jak dobrze wcześniej konsola czytała oryginalne płyty). Także kolorem diody bym się nie przejmował jeśli wszystko działa ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32. |