![]() |
Edycja XMB (PS3)
Ilość załączników: 1
Po tylu już latach nie mogę patrzeć na ten bałagan w XMB dlatego też postanowiłem zrobić roszady i poukrywać zbędne menusy. Niestety nie wszystko działa tak jakbym chciał, nie można też wywalić całych kategorii (np. nie słucham na konsoli muzyki to po co mi menu Muzyka?).
Wszystkie JXML, które odpowiadają za wyświetlanie dupereli w XMB znajdują się w: Kod:
dev_blind/vsh/resource/explore/xmb/ Kod:
<!-- Kod:
<Query Kod:
<View id="seg_trophy"> |
Gdzies o tym czytalem nawet byl edytor , ale diabli wiedza gdzie to bylo :/
|
Żeby chociaż tak można było to zrobić po ludzku, bez kombinowania, usunąć np. niepotrzebne (Spotify, SingStar) pierdoły (trójkąt, usuń).
Na szczęście w porównaniu do USA jest tego (tych reklam) zdecydowanie mniej. Na OFW jest to pewnie niewykonalne, ale na CFW... http://psx-scene.com/forums/images/s...hinscratch.gif |
Oczywiście, że na OFW się nie da. Tam nic się nie da. Na CFW usunięcie tych Singstarów to jest 5min roboty. Cóż...
|
A jak usunąć uszkodzony program movian? Zrąbał się i nie idzie go usunąć.Też da się to edytować jak wyżej?
|
To nie ma nic wspólnego z XMB. Usuń go i zniknie. Jeśli z jakiegoś tajemniczego powodu nie chce się usunąć z poziomu XMB to wywal folder w którym się znajdował, a potem zrób rebdb.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25. |