Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f120/)
-   -   Podsumowanie generacji PS3/X360/Wii (https://forum.cdrinfo.pl/f120/podsumowanie-generacji-ps3-x360-wii-96066/)

Arepo 24.12.2016 22:14

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1374194)
Problemem to nie jest bo majac CFW tez nie ma skrobania napedu i tez sie gry uruchamiaja z hdd :D

Taka opcją mnie nie interesuje.

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1374248)
Natychmiastowy nie jest, zwykle dłuższy niż przechadzka do sklepu. ;] A jak jeszcze serwery są obciążone to już cud miód... O, taka premiera Wiedźmina 2 czy Assassin's Creed 2.

Nie pobieram nowości w dniu premiery, ani nawet kilka miesięcy po niej, więc serwery są rzadko obciążone. No i mam łącze 250 mb/s które realnie działa z taką prędkością ;). Patrząc co kupiłem w dystrybucji cyfrowej, to nic nie przekroczyło raczej 10 GB. Grę mam zatem niemal natychmiastowo.

Cytat:

Napisany przez Berion
Gry się na płytach nie przycinają, po to cache'uje się dane na HDD, choć jakoś na X360 nie było z tym problemu, a MS nakazał by każda gra mogła się odpalić tylko z płyty... Chyba że mówisz o zużytym napędzie, to wtedy rzeczywiście.

Miałem dwa napędy blu-ray w swojej ps3. Specjalnie sprawdzałem czy nowy po wymianie nie przycina i ... przycinał. Są gry, które po prostu tak mają, np.: Diablo III (kiedy jest duże zamieszanie), Little Big Planet 3 - bardzo dużo minimalnych przycięć, czy Mortal Kombat (momentami, ale jednak). Wersje cyfrowe tego nie mają.

mgit 24.12.2016 21:30

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1374281)
Taa, a ziemia jest plaska i trzyma sie na wielkich krokodylach, i sloncie kreci sie dookola ziemi lol2

Trololo :rotfl:

Co mnie obchodzi świat... w sumie mnie będzie obchodzić brak dostępu do neta w przyszłej wycieczce służbowej do Afryki... (w 2017), ale żeby się światem... przejmować... :taktak:

misiozol 24.12.2016 21:26

Taa, a ziemia jest plaska i trzyma sie na wielkich krokodylach, i sloncie kreci sie dookola ziemi lol2

mgit 24.12.2016 21:21

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1374277)
PL ma ~40 milionow swiat jakies 6 miliardow :P

Ważne jest PL - nie świat k***a

misiozol 24.12.2016 21:19

PL ma ~40 milionow swiat jakies 6 miliardow :P

mgit 24.12.2016 20:45

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1374258)
Ale ciagle zapominamy o czyms takim jak FIZYCZNE posiadanie nosnika i owszem wygodne to jest , ale co z tego o predkosciach laczy 100mb to moze pomazyc 3/4 populacji swiata .

100 mb/s to nie tak dużo! Ja mam rzeczywisty transfer 90 Mb/s a mieszkam w dziurze... (praktycznie wioska... na prawach miejskich... chociaż oficjalnie to miasto...) więc łącze nie jest problemem w PL

misiozol 24.12.2016 20:40

Ale ciagle zapominamy o czyms takim jak FIZYCZNE posiadanie nosnika i owszem wygodne to jest , ale co z tego o predkosciach laczy 100mb to moze pomazyc 3/4 populacji swiata .

Berion 24.12.2016 20:35

Widzisz, bo to zależy gdzie się zaopatrujesz i jakie masz łącze. Jakbym miał 10MB/s to też bym tak bardzo nie narzekał. A do marketu nie jeżdżę, nie będę pejsaczy dorabiał. Wolę giełdę komputerową z pod nosa, nie ma kolejki, a można po drodze jeszcze podziwiać naturę. ;}

mgit 24.12.2016 20:16

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1374248)
@Arepo
Natychmiastowy nie jest, zwykle dłuższy niż przechadzka do sklepu. ;]....

Tu się nie zgodzę... zamówienie ze sklepu online - to minimum trzy - cztery dni
Wizyta osobista... 30 minut jazdy do najbliższego mm.. + stanie w kolejce + 30 minut na powrót... w 30 minut mam pobrane z sieci... (nie liczę nawet kosztów benzyny) :czytaj:

Jak się uprę to z torrentów jeszcze szybciej... bo odpada czas na zrobienie przelewu... pomijam kwestie legalności...

Berion 24.12.2016 20:11

@Arepo
Natychmiastowy nie jest, zwykle dłuższy niż przechadzka do sklepu. ;] A jak jeszcze serwery są obciążone to już cud miód... O, taka premiera Wiedźmina 2 czy Assassin's Creed 2.

Gry się na płytach nie przycinają, po to cache'uje się dane na HDD, choć jakoś na X360 nie było z tym problemu, a MS nakazał by każda gra mogła się odpalić tylko z płyty... Chyba że mówisz o zużytym napędzie, to wtedy rzeczywiście.

Tak miało być na XBO i PS4, ale na szczęście po gówno burzy zostało po staremu. Dlaczego na szczęście? Ponieważ nie mógłbyś już sprzedać gry, ani kupić używanej i w ogóle na płytach nie byłoby gier, służyłyby tylko jako nośnik z kodem do zdrapania i wklepania w sklepie (czyli tak samo bez sensu jak obecnie na PC gdzie każda gra AAA wymaga Steam, Origin, UPlay czy innego dziadostwa). Mokry sen Mgita. ;p

Ja nie twierdzę że wada. Technologicznie ok, ale marketingowcy przeginają pałkę z cenami i ograniczeniami, a to już nie jest ok, bo na dodatek taka forma wypiera tradycyjną i pewnego dnia już nie będzie wyboru.

misiozol 24.12.2016 12:25

Problemem to nie jest bo majac CFW tez nie ma skrobania napedu i tez sie gry uruchamiaja z hdd :D

Arepo 24.12.2016 01:17

Dystrybucja cyfrowa ma dla mnie kilka zalet. Możliwość natychmiastowego otrzymania produktu bez wychodzenia z domu. Gry są na dysku twardym, czyli od razu dostępne po włączeniu konsoli, szybciej się uruchamiają i co najważniejsze nie przycinają - co jest zmorą przy grze z płyty. Jeszcze taki drobiazg, że nie słychać denerwującego skrobania napędu, niekiedy można od tego zwariować ;).

Szkoda, że ktoś kto kupił płytę, nie może pobrać za darmo lub niewielką opłatą wersji cyfrowej. Nie oceniłbym jednak tej formy dystrybucji jako wadę, gdyż każdy ma swoje potrzeby. Nikt nikogo nie zmusza, aby kupić grę w ten sposób.

Patrix 23.12.2016 18:35

W związku z tutejszym #gównoburza

serwery steam leżą :)
http://downdetector.com/status/steam

puchatek9 23.12.2016 16:09

Moim zdaniem bardzo udana generacja ;D

misiozol 19.12.2016 11:16

Dokladnie, trzeba zrozumiec ze ci co kolekcjonuja preferuja miec fizyczny nosnik a nie zapewnienie ze cos tam w chmurach bedzie za 5 czy iles tam lat , cale mnostwo serwerow pada regularnie i slad po nich znika.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50.