![]() |
Po użyciu karty od T - Mobile ikona się nie pojawiła, ale po dołożeniu karty od Plusa (na 1 slocie) owszem.
|
Tytułem uzupełnienia.
Zamieniłem karty w moim Huawei P 9. Na pierwszym slocie dałem kartę od Orange, a na drugim od Plusa. Efekt był taki, że ikona strony startowej zniknęła. Po ponownej zamianie kart ikona wróciła. Za kilka tygodni wygasa mi umowa w Plusie i przechodzę do T - Mobile. Zobaczymy, co wtedy będzie. |
Problem tkwi w ustawieniach operatora.
Dotychczas używałem jednej karty od Orange. Dzisiaj dołożyłem kartę od Plusa. Po chwili otrzymałem SMS z ustawieniami LTE + i po kolejnej chwili w Chrome pojawiła się ikona strony startowej. Domyślnie strona ustawiona była na m.plus.pl. Wysłane z Huawei P 9 |
A przypadkiem nie ma roznic w brandowaniu mimo ze od tego samego operatora ?
|
Wersja Chrome jest najnowsza. Co mnie dziwi to dwa telefony Huawei - Mate 8 i P 9 Lite mają możliwość ustawienia ikony, a pełny P 9 nie (sprawdzone na moim i drugim telefonie, oba od Orange).
System wszędzie taki sam. Wysłane z Huawei P 9 |
Ja obstawiam starą wersję Chrome lub fork.
|
A może to zależy od wersji telefonu. Trzeba by na roocie podmienić w pliku build.prop wersję na inny model i sprawdzić czy te menu jest dostępne. Przeszukałem dzisiaj trochę internet. Natrafiłem na wiele tematów o tym traktujących i nigdzie nie znalazłem powodu dla którego ta opcja jest wyłączona. Może jest to powiązane z ustawieniami wyszukiwania w Google?
W manifeście nie znalazłem nic co by mnie nakierowało na to dlaczego tego menu brak. |
Masz rota zrobionego ? bys podmienil jako beta tester :D
|
napiszę od siebie:
Nexus (7.1.1) - brak ikonki S5 (6.0.1)- jest ikonka wersja na obu aparatach ta sama 55.0.2883.91 w ustawieniach nic nie zmieniałem |
Rozwiazanie jest ale musisz miec roota i podmianke zrobic apki ;)
|
@andy
Niestety CM odpada, bo sprzęt jest na gwarancji. Zresztą na CM tej opcji nie ma. Dokładniej poniżej: https://forum.cyanmod.pl/index.php?/topic/7116-[Google-Chrome]-Brak-opcji-strona-startowa Wysłane z Huawei P 9 |
Może to wcale nie jest Chrome tylko fork Chroma albo jest w starszej wersji, w której nie było takich opcji. Nie używam, gdybam.
|
Ilość załączników: 1
W załączniku wyciągnięty manifest z najnowszego Chrome z Moto. Zerknijcie czy jest tam coś z tym związane. Jeżeli to zły trop, to zapewne wina androida na tych słuchawkach.
@madmax2 możesz wrzucić na słuchawkę np. CM/LineageOS i sprawdzić czy ten problem dalej występuje? Idę spać.. |
Faktycznie ciekawe :hmm:
|
Faktycznie coś jest nie tak z Chrome na Moto G3. Na swoim LG G4 mam to menu, natomiast w Moto G 3rd brak oO
Być może dla niektórych urządzeń w pliku manifestu jest ta opcja wyłączona? Trzeba by podejrzeć manifest Chrome w wersji na G3 i Huałeji P9. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:50. |