![]() |
AI Suite III nie instaluje się na Win 10.
Świerzy system "win 10 pro", najnowsza wersja oprogramowania "AI Suite" pobrana ze strony producenta płyty. Po kliknięciu "setup" nic się nie dzieje. Sprawdzałem wszystkie opcje, włącznie z uruchamianiem jako administrator itp. Na zagranicznych forach temat znany, ale tak na 100% nikt nie znalazł rozwiązania. Menadżer urządzeń pokazuje, że jakiś proces dotyczący tego oprogramowania jest uruchomiony, ale tak na serio nic nie mogę z tym zrobić. Na Win 8.1 "AI Suite" działał normalnie.
Płyta "Asus Z170 pro gaming". :ysz: |
Masz to w wersji iso ? Moze wypal plyte i zainstaluj przy pomocy esc na starcie kompa
|
Na stronie jest normalny plik "rar", rozpakowałem i tyle. Dwa razy kliknąłem myszką na "setup" a tu cicho panie, nic się nie dzieje......
|
Dziwne ze nie ma iso , wlasciciele tego badziewia zawsze udostepniaja to w formie iso :taktak: jestes pewien ze to nie szemrane ?
|
W życiu nie widziałem takiego czegoś w formacie iso.
Sprawdź sobie - zakładka "Utilities" System do wybrania - Win 10 pro 64bit. https://www.asus.com/us/Motherboards...Desk_Download/ |
Ty ale numer ja przeczytalem ze piszesz o win10 i chcesz je instalowac lol2 a to faktycznie nie badziewiasty win10 tylko strona asusa ze sterami :D , jedyne co mi przychodzi do glowy to nieszczesny defender sie wtraca i zatrzymuje instalke ;)
|
Nie pij od rana. :)
Jak uruchamiam plik "exe" jako administrator, to defender z windowsa nie powinien mieć nic do gadania. |
Defender jest glupi i wszedzie sie wciska, nawet jak masz admina to i tak sie wpier.dzieli chyba ze go odinstalujesz tymczasowo ;)
|
Defender mam wyłączony, sprawdziłem. W zasadzie nie jest mi do niczego ten kombajn potrzebny, ale były tam przydatne pierdoły do aktualizacji biosów itp.
|
nawet jak wylaczony to psoci ;) , tak czy inaczej sprawdzilem na xp u siebie i instalka rusza ale mam standardowy blad o to ze system jest bleee lol2
|
Znalazłem rozwiązanie. Po pobraniu pliku "rar", naciskamy prawym na właściwości tego pliku. Na samym dole otwartego okna mamy coś w rodzaju "odblokuj" plik, chyba pierwszy raz to widzę w systemach MS. Po tym zabiegu wszystko ruszyło.
|
Strumienie NTFS. Do każdego pobranego dopisywana jest informacja, że pobrany i manager plików tak dba o użytkownika.
"A poza tym uważam, że Windows 10 powinien zostać zniszczony" :czar: |
A już chciałem zasugerować, że to pewnie dlatego, że
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:09. |