![]() |
Pioneer BDR-S09XLT czy Napęd LG BH16NS55 prośba o pomoc
Drodzy koledzy, koleżanki (jeśli tu takie są), stoję przed wyborem kupna nagrywarki, pewnie może nawet i dwóch. Obecnie posiadam LiteOn 112BluRay i Samsunga SE-506CB. Rozważam modele Pioneer BDR-S09XLT lub Napęd LG BH16NS55. Chodzi mi o nagrywanie płyt BluRay i DVD w zdecydowanej większości markowych. Zalezy mi na jak najlepszej jakości nagrania płyty. Cena tutaj, pomiędzy tymi napędami jest pomijalna. Chcę coś najlepszego dostępnego od ręki na naszym rynku. Tak więc proszę Was o pomoc. Pozdrowionka:)
|
Oba modele godne uwagi...Ja bym do "pracy" brał Pioneer BDR-S09XLT...trochę solidniej zrobiony i chyba troszkę lepiej nagrywa CD\DVD\DVD DL ale również LG BH16NS55 to świetna maszyna ...
|
Jeśli chcesz nagrywać na markowych dobrych płytach to ten sprzęt który posiadasz da spokojnie radę. Używając płyt Panasonic nawet Samsung wypada poprawnie, nie mówiąc o 112-stce, która (jeśli jest tylko sprawna) nagrywa już na najwyższym poziomie. Szkoda pieniędzy na nowe napędy, zainwestuj w porządne płyty :)
|
Na swoją 112tkę nie narzekam, bo ani razu nie zepsuła mi żadnej płyty, no chyba że akurat Win sobie umyślał zrobić restart, ale to MEGA rzadkość.. Natomiast muszę kupić z 2 nagrywarki bo mi się potrzebne do nagrywania. Robię dużo produkcji multimedialnych i priorytetem jest żeby klient dostał produkt jak najlepszej jakości (tutaj nawet chodzi też o dobór jak najlepszej prędkości zapisu, żeby było extra). Po tym co przeczytałem, skłaniam się w kierunku Pioneera, ale Wasz głos poparty faktami jest dla mnie jak najbardziej CENNYM!!!! Serdeczne dzięki!!!!
|
@videomaja - jeżeli dużo nagrywasz i chcesz mieć wysokiej jakości wypalane płyty to może lepszym rozwiązaniem pod firmę będzie duplikator z napędami BD pioneera?
|
może nie aż takie duże ilości, choć teraz będę miał "sztukę" do zrobienia ok 1000płyt, więc może i takie rozwiązanie byłby dobrym. Nie mniej jednak, duplikator Pioneera też chyba musi na "jakichś" napędach pracować i chodzi o wybranie takiego który nagra jakościowo płyty najlepiej, nie ważne czy z prędkością 4x, 16x czy 2x, ważne aby było MEGA :)
Pozdrowionka |
Czy na tym modelu :LG BH16NS55 M-DISC można testować płyty BD-R ?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
http://www.vinpowerdigital.com/main/...lication_Drive Załącznik 87309 |
HEJ. Słuchajcie, kupiłem wkońcy S09XLT. Bardzo ładnie wygląda, natomiast jest JEDEN PROBLEM. W Nero ją widzi, ale pokazuje jako nagrtywarka CD tylko i wogóle nie odczytuje mi pojemości płyty BR. Stara LiteOn 212 nagrywa ok. O co chodzi. Dodam że firmware w Pioneer jest 1.34
|
Jaka dokładnie wersja Nero ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28. |