![]() |
Problem z LG GCE 8320B
Witam!
Mam pare problemów z nagrywarka LG model GCE 8320B wszystkie dotycza nagrywania audio 1.W Nero i innych programach nie chce nagrywac w trybie Disc At Once (zawiesza sie i Nero i nagrywarka ) , matomiast w DAO/96 nagrywa. 2. w raporcie po nagraniu pisze ze nagrywanie sie nie powiodlo choc po tem na wiezy normalnie odtwarza 3.Nie da sie nagrac wolniej niz 8X. 4.W opcjach nagrywarki wogole nie ma włączania / wyłaczania DMA Może ktos wie jak poradzic sobie z tymi problemami. Z gory dziekuje pozdr severall aaa... moj sprzet to Celeron 433 128 Ram dysk Seagate 6,4 |
dobra z 4 juz sobie poradzilem instalujac nowe sterowniki VIA
ale patrze w informacjach o nagrywarce w Nero i pisze ze Disc At Once obsluguje tylko CueSheet i DAO/96 a w CDRinfo w tescie tej nagrywarki jak są screeny z programow to w Nero pisze DAO - Supported |
Moze masz stare NERO ja nie mam zadnych problemow z ta nagrywarka , a NERO mam w wersji 5.5.8.2 i wypalalem audio x20 i bez problemu chodzi .co sie tyczy mniej niz x8 to ja moge wypalac x4.
|
mam najnowsze Nero w wersji 5.5.9.6 i po pierwsze nie moge nagrac wolniej niz 8X po drugie nie chce dzialac normalny tryb DAO tylko CueSheet DAO/96 a po jego zakonczeniu wyskakuje komunikat ze nieudalo sie wykonac Lead-Outu choc plyta chodzi w kazdym odtwarzaczu.
nie wiem co sie dzieje z ta nagrywarka |
Cytat:
jak nie wierzysz to poczytaj se info na pudełku: Prędkość zapisu/odczytu: CD-R: 8x, 12x, 16x, 24x, 32x CD-RW: 2x, 4x, 10x Cytat:
|
Cytat:
|
Co do tego DAO, to sprobuj moze z nieco starsza wersja nero (5582 lub 5590), ja mam wlasnie 5582 i cyka jak szwajcar. Ta najnowsza jest troche dziwna, bo ukazala sie wczesniej w sieci niz na stronie domowej nero i na razie wlasciwie jeszcze nic o niej nie wiadomo.8)
|
Cytat:
ostatnia oficjalna wersja dostepna na stronie jest 5.5.9.0 !!! ta wersja albo byla wypuszcona dla jakiejs specyficznej nagrywarki albo jest po prostu wersja beta |
dzięki za pomoc . Już sobie poradzilem
pozdr severall |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:53. |