![]() |
^^ kopia 1:1 to zdecydowanie najprostsze i kto wie czy nie najskuteczniejsze rozwiązanie, także IMGburn jak najbardziej tak. :taktak:
|
Jak działa, to poprawnie :D
Do auta to byle czym, dawno temu leciało się clonem w locie. |
Hm... ale dawno mnie tu nie byłooo... :)
Tak sobie ostatnio chciałem zrobić kopię płyty Audio-CD do auta. I też szukałem, czym to najlepiej wypalić, jak to zrobić. Finalnie, nie znalazłem. Są teorie, aby najpierw zgrywać do WAV, potem na drugą płytę. Zdecydowałem się, że zrobię po prostu kopię 1:1 w ISO. IMG Burn spokojnie sobie z tym poradził. Nie wiem, czy zrobiłem poprawnie. Może ktoś podpowie. O co zatem pytamy w tym wątku? O nagrywanie plików mp3/flac/wav na Audio CD, czy kopiowanie CD-Audio? :) |
Plyty audio CD na wlasny domowy uzytek robie w programie Nero Burning ROOM.
. |
EZ CD Audio Converter. Nie tylko bez problemu zgrywa (i nagrywa) płyty to jeszcze ma w sobie normalizację głośności i możliwość automatycznego pobierania tagów do piosenek.
|
oczywiście audiacity.
|
Zdecydowanie EAC (już od lat) + Mp3tag.
|
Dzięki, ostatecznie zagłosowałem tak jak chciałem. Myślałem wcześniej, że da się wybrać tylko jeden program. Zostałem jednak oświecony i zniknął mój dylemat :)
|
Cytat:
Tylko musiałbym mieć Twoją zgodę i nowy plan ..;) Jak coś melduj na PW . |
Eeech, nie doczytałem że można głosować na kilka programów ;)
|
Na wszystkie? :idea:
|
Mam problem z głosowaniem, gdyż w zasadzie używam aż 4 programów do Audio CD. Zgrywam w EAC, wypalam w Nero, edytuję w Adobe Audition, a konwertuję w foobar2000. I na co teraz zagłosować :hmm: :D
|
Jest okej. Dodałem gwiazdki do odtwarzaczy w sondzie, a wyjaśnienie jest w pierwszym poście.
|
Testowo dodałem Windows Media Player \Winamp PRO \ footbar2000
* Windows Media Player * Winamp PRO * footbar2000
* - zaawansowane odtwarzacze multimedialne z funkcją nagrywania i tworzenia płyt Audio CD Jak jakieś uwagi\propozycje to meldować . |
Windows Media Player \Winamp PRO \ footbar2000
Może żeby nie mieszać za dużo umieścić je pod jedną pozycją z dodatkową informacją w opisie że są to z zaawansowane odtwarzacze multimedialne z funkcją nagrywania i tworzenia płyt Audio CD ?
W sumie sam znam wiele osób które korzystają z tych programów przy Audio CD. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:51. |