![]() |
Komputer, router i telewizor - filmy się tną.
Mam u siebie prostą sieć, wszystko połączone kablowo.
Komputer i telewizor podpięty - jak pisałem, kablem do routera. Przez cały czas oglądałem sobie filmy po sieci na TV, bez kombinowania z dyskami czy tam pamięciami przenośnymi. Od pewnego czasu, filmy się tną. Nieregularnie, można napisać falami. Oglądam sobie 10 minut, jest OK, następna minuta to pokaz slajdów. Albo w innych odstępach. Nic nie zmieniałem, oprócz systemu na Win 10, jakieś pół roku temu. Niestety, miałem sporą przerwę w oglądaniu, i nie pamiętam, czy przycinanie było na Win 8 czy już na tylko na Win 10. Podejrzewałem zaporę z "Eset Internet Security", ale to nie to. Zapora wbudowana w system nie działa, bo windows twierdzi, że steruje tym "Eset". Ki diabeł siedzi w tej sieci i co jest grane ? dzięki za pomoc. |
podepnij inny komp zeby ustalic, czy wina po stronie kompa czy nie
jezeli nie to czy TV czy router? pewnie komputer zobacz inny player wywal (chwilowo) Eset IS i wlacz w to miejsce Security Essentials (czy jak sie to windowsowe cos zwie) - wtedy porownaj |
Cytat:
Resztę sprawdzę jak dotrę do domu. |
A wiec do pierwszego wniosku doszedłem, z pamięci przenośnej śmiga wszystko OK.
Nie mam drugiego kompa aby podłączyć, więc będzie ciężko. |
a co robi za serwer mediów na kompie? moze tu jest problem
mimo wszystko najłatwiej chyba by było podłączyć inny komp na sprawdzenie :hmm: |
serwer to zapewne widowsa udostepnianie plikow po sieci, czyli samba/cfis ;)
|
Dokładnie, mam po prostu udostępniane foldery w sieci. Postaram się podpiąć laptop na kablu ( co prawda firmowy więc nie powinienem ) ale trudno.
|
samba to błąd, puść to pod dlna.
|
Wiecie co, osrałem te kombinacje sieciowe. Twardy dysk zewnętrzny i po problemie. Przy transferach USB 3.0 nie jest źle, przy 2.0 można się było nieco denerwować przy kopiowaniu plików 10GB lub większych. :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:01. |