![]() |
zabezpieczenia
jaki program polecacie do wykrywania zabezpieczeń zastosowanych na CD?
|
Clony XXL 2006
|
jak wyzej. Taz ma racje.
|
Szkoda tylko ze juz nie bedzie rozwijany.
|
a może mu tylko chwilowo szajba odbiła
a za 2 miechy wyjdzie CLONE XXXL:-D |
Ja nigdy nie wierzyłem Clony XXL często pokazuje gupoty
lepiej jest ręcznie wykryć zabezpieczenie! |
Cytat:
|
Re: zabezpieczenia
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
zawsze lepiej w zrodle zewnetrznym sprawdzic z czym trzeba dana plyte jesc niz ufac temu programowi |
Cytat:
|
dzwonic nie trzeba - ale jesli gre wydala firma X to najprawdopodobniej zabezpieczyla ja XX - to sie po prostu wie po przgraniu kilkuset tytulow - to raz
gamecopyworld - tu podaja typ zabezpieczenia grupy relase'owe - fairlight, devaince, razor1911 itp - podaja w .nfo czym gra BYLA zabezpieczona itp. naturalnie nie wszystkie te opcje sa dostepne kazdemu (zwlaszcza relase'y) ale mnie zastepuja one clony w zupelnosci, poza tym sa pewne - a ja clonemu nigdy nie zapomne rzeczy ktore wypisywal na plyte nagrana w CD-Extra... |
samo clony nie jest dobrym wyborem bo jak już wyżej napisano czasem głupoty zapodaje / najlepiej uzyć jeszcze paru od konkurencji :) w działe download są / a i jak pisze Sid warto czasem się zastanowić jaka firma wydała grę oraz oblookać jak tam z plikami na płycie albo po instalacji na hdd oraz zawsze mozna się zapytać na sieci :)
pozdro |
Śmiejcie się śmiejcie.
To dlaczego "najlepszy" Clony XXL przy grze Worms World Party PL pokazuje safedisc (1) a w rzeczywistości jest to safedisc 2 (2.40.010)? Tak jeszcze dla przykładu Clony nie zawsze wykrywa zabezpieczenie securom - a ręcznie nie ma żadnego problemu by to rozpoznać. Należy zainstalować grę, znaleźć plik uruchomieniowy gry (nie loader) i otworzyć go do edycji (nawet notatnikiem). Gdy plik będzie zawierał w sobie napis(y) cms_t , cms_d to na 100% jest to securom. Nie mówie już o tym jak łatwo rozpoznać safedisc 2, VOB Protect (najczęściej spotykane). Praktycznie każde zabezpieczenie da się ręcznie zidentyfikować - i co najważniejsze bezbłędnie! (no chyba o to chodzi) RaDaR |
Jeśli ktoś chce więcej wiadomości na temat rozpoznawania zabezpieczeń to niech wyśle do mnie maila (odeślę link do polskiej strony z opisami)
RaDaR radar22@kki.net.pl |
Cytat:
Pozdrawiam Sebastian |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:43. |