![]() |
Nie działa dźwignia zwalniania blokady przy kartridżach
Mam problem z drukarką BROTHER DCP-J315W. Wyświetla komunikat nie można wykryć***8230; i polecenie usuń wkład z atramentem. Nie działają ***8211; niestety - dźwignie zwalniania blokady przy wkładach atramentowych - tzn. działa tylko jedna i ten jeden wkład mogę wyjąć. Niedawno go wymieniałam, jest prawie pełny.
Co mogło się stać, że dźwignie przestały działać? |
Przeczytałem o cartridge'ach i już miałem nadzieję, że o Pegasusa chodzi. Co za clickbait! :szczerb:
|
Zakleiło się, czarno to widzę... głowica do wymiany może być, więc czas kupić monochromatyczną laserówkę, im podłe zamienniki nie szkodzą. :>
|
Cytat:
Mialem to samo :D , to jest clickbait :> |
Cytat:
Owszem, używam zamienników. Czy podłych? Nie wiem. Kupuję je w tym samym sklepie, w którym kupiłam drukarkę, w X-comie. Ale czy przy zaklejonej głowicy nie można wyjąć z drukarki pojemnika z tuszem? |
Może tak być, że wkleił się na tusz i nie puszcza, dlatego naciskanie dźwigni nic nie daje.
Obstawiam jeszcze, że drukarka stoi przy nasłonecznionym oknie. :> |
Cytat:
Przypuszczam, że to jednak jakieś uszkodzenie mechaniczne, ponieważ niedziałające dźwignie po prostu luźno opadają, naciskając je nie wyczuwam żadnego oporu. Zmieniałam usytuowanie biurka i musiałam drukarkę przenieść. Przestała działać po ponownym podłączeniu. Nie wiem, jak delikatne jest to ustrojstwo, które odpowiada za działanie dźwigni, ale może tam coś się uszkodziło w czasie przenoszenia. Może te pojemniki nie wysuwają się, bo mechanizm nie działa (?) Pozostaje chyba oddać do serwisu, o ile to się w ogóle opłaca. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:04. |