Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Ulead DVD Picture show (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ulead-dvd-picture-show-9696/)

krykal 17.08.2002 12:22

Ulead DVD Picture show

Mam poroblemy z nagrywaniem fotek na VCD.Oczywiście dotyczy to oprogramowania Trial (zmodyfikowanego -*****) . Wersja testowa pracuje OK , po "modyfikacji" nagrywa z błędami -fonia przeskakuje , zawiesza się - pełna klęska . Czy ktoś ma na to jakieś lekarstwo -byle by nie kosztowało $49,99

sayan 17.08.2002 16:30

zobaczy czy ***** do odpowiedniej wersji .. a jesli nie to posukaj . niestety namiarów niemogę podac chyba ze podasz maila to ci wysle :)

BD 17.08.2002 17:26

Re: Ulead DVD Picture show

Cytat:

krykal napisa***322;(a)
Mam poroblemy z nagrywaniem fotek na VCD.Oczywiście dotyczy to oprogramowania Trial (zmodyfikowanego -*****) . Wersja testowa pracuje OK , po "modyfikacji" nagrywa z błędami -fonia przeskakuje , zawiesza się - pełna klęska . Czy ktoś ma na to jakieś lekarstwo -byle by nie kosztowało $49,99
piszac artykul o tym programie nie mialem najmniejszych problemow z nim - ale mialem wersje pewna i dzialajaca bez crakowania

dodam, ze ten program sprawial najmniej problemow

krykal 17.08.2002 21:14

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
zobaczy czy ***** do odpowiedniej wersji .. a jesli nie to posukaj . niestety namiarów niemogę podac chyba ze podasz maila to ci wysle :)
Mój e-mail krykal@interia.pl - jeżeli coś znajdziesz to będę wdzięczny , co do użytych *****'ów to mam kilka wersji , mam też dwie wersje Ulead'a próbowałem na różne sposoby efekt zawsze taki sam nagrana płytka nadaje sie do powieszenia przy lusterku wstecznym w samochodzie

krykal 17.08.2002 21:21

Re: Re: Ulead DVD Picture show

Cytat:

BD napisa***322;(a)

piszac artykul o tym programie nie mialem najmniejszych problemow z nim - ale mialem wersje pewna i dzialajaca bez crakowania

dodam, ze ten program sprawial najmniej problemow

Tak jak piszesz - z programem nie ma żadnych problemów jest super i dlatego tak się na niego uparłem - do momentu kiedy nie potraktuję go *****'iem . Szukałem go na giełdzie i wszyscy robili wielkie oczy gdy mówiłem o co chodzi. Sprawdziłem też Easy CD robi coś podobnego nawet z przechodzeniem płynnie fotek ale zapisuje to wszystko w .avi i jakość pozostawia wiele do życzenia.

BD 18.08.2002 08:52

Re: Re: Re: Ulead DVD Picture show

Cytat:

krykal napisa***322;(a)

Tak jak piszesz - z programem nie ma żadnych problemów jest super i dlatego tak się na niego uparłem - do momentu kiedy nie potraktuję go *****'iem . Szukałem go na giełdzie i wszyscy robili wielkie oczy gdy mówiłem o co chodzi. Sprawdziłem też Easy CD robi coś podobnego nawet z przechodzeniem płynnie fotek ale zapisuje to wszystko w .avi i jakość pozostawia wiele do życzenia.

moze zly ***** ...
a moze zamiast cracka uzyj seriala ...

Dares 18.08.2002 13:32

Właśnie ściągnąłem ten program, odpaliłem cracka i... program jest naprawdę prosty w obsłudze, intuicyjny. Praca z nim nie sprawia żadnych problemów, jest po prostu łatwa, ale... co dalej?

Przygotowałem pokaz, wypaliłem płytę i nie wiem qrde czym to teraz odtworzyć. Myślałem że to będzie płytka samostartująca (może za dużo wymagam), wystartuje i ukaże sie pokaz. Tak nie jest!!!

Płytka otwiera się, jest na niej kilka katalogów m.in. z sekwencjami pokazu i nic więcej. Podpowiedzcie w jaki sposób zrobić lub ustawić program, żeby starowała ona sama.

Pozdrawiam Dares

krykal 18.08.2002 15:02

Ja odczytuję płytkę na stacjonarnym DVD , na PC też mi nie czyta ,ale tym się na razie się nie zajmowałem . Jeżeli możesz to napisz mi jakie wersje programów zainstalowałeś mój e mail krykal@interia.pl

krykal 18.08.2002 15:06

Re: Re: Re: Re: Ulead DVD Picture show

Cytat:

BD napisa***322;(a)

moze zly ***** ...
a moze zamiast cracka uzyj seriala ...

Mam kilka wersji i dwa ser.nr - te ostanie nie działają , a co do ***** to przećwiczyłem wszystkie możliwości , z pozoru działają bezbłędnie do momentu gdy płytkę włożę do stacjonarnego DVD.

BD 18.08.2002 21:06

Cytat:

Dares napisa***322;(a)

Przygotowałem pokaz, wypaliłem płytę i nie wiem qrde czym to teraz odtworzyć. Myślałem że to będzie płytka samostartująca (może za dużo wymagam), wystartuje i ukaże sie pokaz. Tak nie jest!!!

Pozdrawiam Dares

ja to ogladam na stacjonarnym sprzecie DVD :)

Dares 19.08.2002 01:26

Cytat:

BD napisa***322;(a)

ja to ogladam na stacjonarnym sprzecie DVD :)

Szczęściarz. Ale to rozwiązanie jest droższe niż 49 $ z pierwszego posta! I przede wszystkim nie trzyma się kupy. Program jeśli faktycznie nie generuje płyt dających się odtworzyć na zwykłym PC jest po prostu do d... Nie możemy przecież założyć, że wszyscy dookoła mają stacjonarne DVD (nawet w Stanach).

BD 19.08.2002 07:18

Cytat:

Dares napisa***322;(a)

Szczęściarz. Ale to rozwiązanie jest droższe niż 49 $ z pierwszego posta! I przede wszystkim nie trzyma się kupy. Program jeśli faktycznie nie generuje płyt dających się odtworzyć na zwykłym PC jest po prostu do d... Nie możemy przecież założyć, że wszyscy dookoła mają stacjonarne DVD (nawet w Stanach).

no wiesz ja to widze wlasnie nieco inaczej :)

robie zdjecia cyfrowym aparatem i zamiast robic tradycyjne odbitki
nagrywam na CD i w kolekcji mam plyty CD - jedna z safari w keni, jedna z wypadu do chin, jedna z wyjazdu do tunezji, etc.

przychodza znajomi i chca zobaczyc to wsadzam CD do playera i wszyscy sobie wygodnie ogladaja na ekranie telewizora a ja moge spokojnie omawiac kazda z fotek

dla mnie dopiero teraz ma sens posiadanie cyfrowego aparatu
a to, ze ktos tam nie ma sprzetu stacjonarnego nie ma znaczenia dla mnie bo fotki sa moje i nie musze nikomu nagrac czy dawac moich albumow ...

natomiast jak chcesz nagrywac fotki tak by mozna bylo je odtwarzac na PC to mozesz uzywac WinOnCD - program dodaje player na CD i dziala zarowno na PC jak i sprzecie stacjonarnym

PS
nie wiem i moge mowic glupot ale na moj gust taka plyta powinna dac sie odtworzyc na PC za pomoca jakiegos programu do odtwarzania VCD lub SVCD bo to przeciez opiera sie o ten rodzaj plyty CD.

Dares 19.08.2002 22:07

Cytat:

BD napisa***322;(a)

no wiesz ja to widze wlasnie nieco inaczej :)

robie zdjecia cyfrowym aparatem i zamiast robic tradycyjne odbitki
nagrywam na CD i w kolekcji mam plyty CD - jedna z safari w keni, jedna z wypadu do chin, jedna z wyjazdu do tunezji, etc.

Mówiłem, że szczęściarz. Nie dość że stacjonarne DVD to do tego jeszcze takie wypady...:)

A wracając do tematu program nazywa się "DVD PictureShow" więc chyba sama nazwa wskazuje "czym to się je". Szkoda tylko że nie "biega" na odtwarzaczu DVD w kompie.

Wspomniałeś o progsie do odtwarzania VCD lub SVCD. Jakieś konkretne?

Swoją drogą może jednak ktoś wpadnie na genialny pomysł jak odpalić prezentacje na zwykłym PC?

BD 20.08.2002 07:16

Cytat:

Dares napisa***322;(a)

Wspomniałeś o progsie do odtwarzania VCD lub SVCD. Jakieś konkretne?

zobacz tutaj ale nie obiecuje <a href="http://www.tyrannosoft.com/wincdgpro2.html">http://www.tyrannosoft.com/wincdgpro2.html</a>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35.