Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Laptop do obróbki grafiki (https://forum.cdrinfo.pl/f113/laptop-obrobki-grafiki-97185/)

mgit 24.08.2018 19:03

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1409338)
Z tym małym szczegółem, że odpowiednik tego Huawei kosztuje około 12-14 tys. Ale poza tym wszystko się zgadza ;)

Za logo i wygląd trzeba zabulić :spoko:

andrzejj9 16.08.2018 09:45

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1409316)
No co - apple jako sprzęt mobilny jest całkiem spoko... fakt, że wersja stacjonarna (czytaj śmietnik) - to porażka po całości... ale taki MAC Pro w wersji mobilnej daje radę :spoko:

Z tym małym szczegółem, że odpowiednik tego Huawei kosztuje około 12-14 tys. Ale poza tym wszystko się zgadza ;)

ed hunter 16.08.2018 09:27

Miałem przedwczoraj 6 procent baterii, patrzę, a w kamerówce kabelek się plącze, no prawie USB, no ale nie, japkowy, jak cała reszta sprzętu do obróbki grafiki (wideo), nie licząc dwóch zestawów po 3 twarde dyski, spiętych w jakąś cwaną macierz. :D

mgit 15.08.2018 21:30

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1409218)
:hahaha:

No co - apple jako sprzęt mobilny jest całkiem spoko... fakt, że wersja stacjonarna (czytaj śmietnik) - to porażka po całości... ale taki MAC Pro w wersji mobilnej daje radę :spoko:

misiozol 13.08.2018 21:18

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1409210)
A Apple to co :czytaj:

Było proponowane - było :taktak:

:hahaha:

mgit 13.08.2018 20:19

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1409209)
A to ciekawe, bo ja nie widziałem ani jednej..

A Apple to co :czytaj:

Było proponowane - było :taktak:

andrzejj9 13.08.2018 19:54

A to ciekawe, bo ja nie widziałem ani jednej..

misiozol 11.08.2018 16:45

Propozycje byly ale zes sie panie wypiol na nie :P

andrzejj9 11.08.2018 16:15

Taniej z ekranem do obróbki grafiki? Czekam na propozycje :)

misiozol 11.08.2018 11:10

oj tam, oj tam , mozna taniej ale nie wyglada tak lasersko :P

andrzejj9 11.08.2018 10:43

Grafika:

Ekran o rozdzielczości 3000 na 2000 px
Pokrycie sRGB 100%
Pokrycie Adobe RGB prawie 80%
Proporcje 2:3 - idealne do zdjęć
10-12 godzin na baterii - zależało mi na przenośnym
1,3kg - jak wyżej

Bonus - rewelacyjny dźwięk - powód, dla którego nie wymieniłem jeszze swojego 7 letniego Dell XPS l702x

Lans:
.... producent kojarzony głównie z chińskimi telefonami...

Rzeczywiście - do lansu :)

misiozol 11.08.2018 09:58

No i juz wszystko jasne tobie nie jest potrzebny laptop do obrobki grafiki :P ty chcesz ultrabook do lansu :hahaha:

andrzejj9 11.08.2018 09:01

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1408460)
Niestety mam odmienne zdanie na temat W10, właśnie jest coraz gorszy (dla osoby technicznej zwłaszcza). Dla mnie dobry interfejs miał W7. Menu start w W10 nadal uważam za porażkę, nie używam tych kafelków wcale. W pozostałych miejscach jakieś rozdwojenia jaźni pomiędzy formatką panel sterowania a nową formatką ustawienia - to jest komputer, a nie smartfon! :( Ale to takie moje tylko.

@andrzejj9

Wkleję jeszcze tu coś merytorycznego na temat Macbook Apple:

Why Apple Macbook runs hot.
https://www.youtube.com/watch?v=wgeh7ZJRhZU

Ja wiem, że może i CPU da radę z taką temperaturą ale są jeszcze inne komponenty na mobo, włącznie z obudową - jakoś nie miałbym ochoty trzymać rąk na płycie grzewczej.

Już się wyleczyłem z Maców.. Zrobiłem dość duży research, co jest na rynku, co oferuje i przede wszystkim ile kosztuje. Wnioski są takie - w relacji ceny do możliwości Macbooki wypadają chyba najgorzej na rynku. Te komputery są po prostu absurdalnie drogie, ale jednocześnie - są bardzo, bardzo dalekie od ideału. Rozmawiałem też z osobami, które od lat pracowały na Macach i albo już się przesiadły, albo są coraz bardziej sfrustrowane. Nie mówię, że wszyscy tak mają - wiem na pewno, że ja takiej ceny po prostu nie zapłacę - bez względu czy mnie na to stać czy nie.

A potem wyczytałem, że jedna z nowych konfiguracji kosztuje... do 33 tys. zł. Notebooka.. Skomentowałbym, ale jednak nie wiem jak...

W każdym razie już się raczej zdecydowałem, choć jeszczez nie kupiłem ze względu na dostępność. Będzie to prawdopodobnie Huawei Matebook X Pro w mocniejszej konfiguracji:

https://www.youtube.com/watch?v=2wIYH10Ik_w

Też drogi, ale tu przynajmniej nie mam wrażenia, że ktoś traktuje mnie jako dojną krowę.. lub idiotę..

misiozol 01.08.2018 16:08

Przecietnego kowalskiego predzej stac na stacje robocza niz na nieuzyteczna fanaberie do lansowania sie w kafejce lol2

mgit 01.08.2018 14:42

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1408571)
Taa... jasne ze nie ma sensu bo nikt mi nie wmowi ze przegrzewajaca sie zabawka jest w stanie miec wieksza moc obliczeniowa niz prawilna stacja robocza :P , polecam poszukac wypowiedzi tych co naprawiaja te zabawki w formie rebalingu plyt glownych ;) jest nawet taki jeden kumaty na YT co robi to zawodowo i sie wypowiada na temat tych zabawek , bo jak ja powiem ile rebalingow tego badziewia od japka robie wzgledem prawilnych stacji roboczych to i tak nikt nie uwierzy !

Ty dalej nie rozumiesz, że MAC nie ma zastępować stacji roboczej, nie ma wydajnością przebijać super komputerów... to mia działać... i tyle przeciętnego Kowalskiego interesuje...

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1408570)
Ta dyskusja nie ma sensu, mgit ;)

Dawno przestałem sie w to wdawać, a jakos dalej pracuje na Apple’u. W tym roku zmiana na MBP Mid 2018 :spoko:

To prawda - bez sens... ale można się pośmiać - jak się nakręca brakiem wydajności w MAC - zaraz będzie argument, że najnowszej gry na tym nie uruchomi :fiu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:04.