![]() |
9/10, to chyba powinien być jeszcze dodatkowo jakiś znaczek jakości:
https://i.postimg.cc/HktKM1Kj/leniwiec-jakosc1.png https://i.postimg.cc/rwGjHGCH/leniwiec-jakosc2.png :> |
Ilość załączników: 3
Skończyłem. Rewelacja jak Crash. Kiedyś to jednak robili platformówki, nie to co teraz... :D
Jest trochę zmian w fizyce względem "PSX'ówek", ale nawet na plus. Ciągłe skoki na biegu są zrobione znacznie lepiej, choć trudniej je opanować i stare triki na złodziei jaj już nie działają. Tu i ówdzie też stoją za duże collision box'y, więc nie można sobie tak beztrosko skracać dróg jak na szaraku (jednocześnie, rzadko na to trafiałem, więc ktoś kto pierwszy raz odpali smoka pewnie tego nie odczuje; to jest znacznie lepiej zrealizowane niż w Crashu (choć z drugiej strony to tutaj nie ma tak wymaganej od gracza precyzji)). W poziomach latanych ograniczono zwrotność smoka i nie ma wyrównywania lotu, więc bywa to cholernie irytujące (szczególnie w wyścigach) - i to w zasadzie jedyna zmiana która mi się naprawdę nie podoba. Muzyka jest remiksowana, ale można zmienić na oryginalną, która jest równie dobra, a może i nawet lepsza bo bardziej wyrazista. Można teraz szybko przemieszczać się pomiędzy poziomami, nie trzeba koniecznie przechodzić przez bramy (arcy dobry pomysł!). Trochę zdemolowali skillpointy bo część przeniesiono do trofeów, a część usunięto... Z bagów trafiłem tylko na dwa, zablokowałem się na amen w ruchomej wierzy z szachów i raz zdarzyło mi się, że ogniki do zamrożenia w roli schodów zablokowały się w drzwiach. Wersja 1.02. Mocne 9/10. :D |
Nie zdziwiłbym się jakby ten duet miał też inne języki niż angielski. ;p
|
Bo dual pod angielski, nasza do PL. ;)
|
Słyszałem, niestety. ;p
- - - Skoro kupiłeś duet to po co jeszcze zwykła? |
Poddałem się i zamówiłem Spyro (PL), Crash + Spyro (USA) i ps4 slim z OFW. xD
|
Ahhh kolego o Psim Patrolu i Swince Peppa to nie slyszales ale spokojnie jeszcze uslyszysz.....ale nie zwlekaj zbyt dlugo;)
|
Niestety tak, mini recenzję Wipeout HD/Fury.
Bowiem dają je ludzie z sentymentu. Każde pokolenie tak ma. Dla moich rodziców Zaczarowany Ołówek był super, a dla mnie średnio. Dla mnie super były Gumisie i Smerfy, a dla młodszych z kolei to dziadostwo i podobają im się gówna takie jak Bob Gąbka i inne Cartoon Network shity z powykrzywianymi ryjami, pełne nieuzasadnionej agresji. Sąsiad z którym piję wódkę i gram w szachy pamięta Piułsudzkiego, słucha z rozrzewnieniem Fogga, a dla mnie to jest zupełnie nieciekawe. Ktoś kto za małolata grał w Spyro na PS2 będzie je wyżej cenił niż kanciaty ryj smoka na PSX, mimo iż jest pod każdym względem gorszy. Sentyment. Także za mocno się nie sugeruj, ja nawet lubię obrzydzić komuś coś co mi się nie podoba. :czar: |
Cytat:
BTW dodałem "The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon". Cytat:
Wrzuciłeś tam coś jeszcze? Cytat:
gdzie oceny wynoszą co najmniej 8.0. Po dokładniejszym przejrzeniu innych recenzji i twojej, wiem że... Od biedy można popykać w
Jak zawsze, dzięki za pomoc. :spoko: |
Crash nie ma PL, Spyro ma tylko dubbing bo napisów brak CAŁKOWICIE.
|
Mnie swego czasu uświadomił ffgriever. To teraz Twoja kolej. :D
The Legend of Spyro to reboot. To już nie platformer tylko slasher i był wręcz tragicznej jakości (poza tym były trzy części, a nie dwie ;)). Kiedyś napisałem mini recenzję ETD (bardzo słabą, nie warto czytać, serio): https://crazypumpkinsnest.wordpress....the-dragonfly/ Hero's Tail ograłem na Xbox'ie i nie był zły. Wiesz, w zasadzie to i Dragonfly nie byłby gdyby nie słaba fizyka, słaba grafika i brak tej bajkowej nuty we wstawkach filmowych. Mimo wszystko bardzo chciałbym zobaczyć remake'i tych dwóch gier, choć mocno przetworzone, poprawione z prawilną muzyką. :) - - - Crasha mam, ale nie chce mi się sprawdzać. Chyba miał. Zresztą podział gier na regiony jest teraz umowny bo i standard wideo jest wszędzie taki sam i zawierają te same języki (no, powiedzmy, że podział jest tylko na daleki wschód i zachód). Jeśli bardzo Ci zależy to mogę sprawdzić. A czemu w ogóle pytasz? |
Cytat:
więc dzięki za w miarę proste tłumaczenie co i jak. :spoko: PS: A co z częściami, które wyszły na PS2:
Warto chociaż zagrać w którąś z tych części? Jaka jest wg was najlepsza? |
Ale crash tez ma? Bo znalazlem zwiastun Spyro z pl dub i slabo to wypada(moze nie ma tragedii;) w porownaniu do wersji angielskiej a crash tylko jakies fandub.
|
@Jolek
Niemożna, ELF to plik wykonywalny. To, że ma w sobie moduły ELF (IRX to też ELF tyle, że nie dla EE, a IOP) to nie istotne, są zbindowane, tak jak np. mogą być DLL w PE na Windows czy SO/LIB w ELF na Linuksie. Tak tylko odwrotnie, najpierw kładzie glazurę, a dopiero potem kopiuje. @loki7777 Niestety są (napisy ok, ale dubbing jak zwykle lipny). Ja i tak używam angielskiego PSDM, więc będzie po angielsku. ;) W grze nie ma opcji ustawiania języka samemu, sczytuje z systemu. Tak mówią posiadacze, ja jeszcze nawet nie grałem. Powoli się szykuję na wizytę u koleżanek, więc zdam raport jakby co. :D |
Cytat:
Ma wbudowane, kodeki, sterowniki USB\HDD, etc, wszystko w jednym pliku. Chodziło mi o skrót myślowy. Może inaczej. Konsola kopiuje z płyty paczkę (może to być PKG czy co tam ta konsola obsługuje) na dysk, potem robi do tego skrót (kafelek z obrazkiem)? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:45. |