![]() |
Jak sie pozbyć komunikatów RODO
Od jakiegoś czasu eurokomuna wprowadza kolejne dziwne przepisy. I o ile krzywizna banana nie wpływa na moje życie, to głupie okienka w internecie już tak. Na komunikaty o cookies jest już dodatek ale na to smęcenie o RODO już nie ma, a na niektórych stronach to coś nie chce się zamknąć i uporczywie wyświetla się na kolejnych stronach mimo że klinąłem "zamknij".
Wycięcie tego ublockiem załatwia sprawę połowicznie, bo na kolejnej stronie to powraca. Możecie myśleć że przesadzam ale ja nie lubię każdych wyskakujących okienek - włączam stronę to chcę przeczytać jej treść a nie jakieś pierdy. Do rzeczy - jak to wyciąć? Czy ten komunikat jest jakoś "ściągany" z serwera zewnętrznego? Jeśli tak to wystarczyloby zablokować serwer w firewallu ale tak dobrze to pewnie nie ma. Może jakiś dodatek, który blokuje element w którym wykryje pewne hasła kluczowe? Dobrze kombinuję? |
noscript :P
|
Po co? Są gotowe listy anyspamowe... ja tego wnerwiającego komunikatu nie widzę od dawna
Zainteresuj się Polskimi filtrami RODO - załatwiają temat :P |
Też mnie to wkurza ;/
|
Cytat:
Tak jak kiedyś reklamy - wkurzały użytkowników, tak teraz komunikaty o ciasteczkach i rodo <- o to wszystko w trosce o dobro użytkownika :sciana: |
Adblock Plus + Element Hiding Helper lub uBlock Origin. Bardzo łatwo pozwalają wybrać blok/ramkę.
Przecież to podstawa w przeglądaniu internetu. ;) |
Cytat:
|
Rozumiem jak działa internet i mnie kilka kliknięć by wybrać blok nie wycieńczy, a przy tym nie marnuję zasobów na wielotysięczne reguły.
Stron, które blokują ABP/UO nie oglądam bo nie życzę sobie blokowania blokad. :szczerb: |
Niestety wszędzie juz jest taki komunikat, to nieuniknione.
|
Jak mawiał pan Kononowicz - trzeba to zlikwidować :szczerb:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:51. |