![]() |
Cytat:
Witam ! Oto chodzi że wszystko działa bez zarzutu poprostu odpukać stabilne jak cholera ! Do tego slotu nic nie wrzucałem bo nawet jakbym chciał to nie mam nikogo kto by cos takiego miał ! Pytanie zadałem bo myslałem ze to poprostu jest wina sterownika ! Wrzuciłem isapnp.vxd do plikoskopu i znalazł parę ftp okazało się ze na wszystkich był ten sam plik od Win95 ! |
A wogóle coś się dzieje przez tą z komputerem?
Wrzucałeś może coś do rego slotu ISA, np SOUND CARD? Działał? |
Ilość załączników: 1
Witam !
Wszystko co jest potrzebne tzn to co napisane jest w instrukcji mam poinstalowane / Promise technlogy ultra 66 ide contr. / inne rzeczy nie są wymagane w menadzerze jest wsdzystko ok nawet isa ! |
Na pewno masz płytkę od tej płyty. Praktycznie do każdej płyty dodają cd ze steronikami lub innym badziewiem typu manual w PDFie. Zazwyczaj są tam też sterowniki do chipsetu płyty głównej, nowsze niż w windowsie. Pewnie są też na stronie producenta. Instalowałeś to? Ja mam np. chipset i820 i na stronie intela jest tam coś do tego chipsetu nazywa się intela ulstra ata storaeg driver. To jest chyba do kontrolera płyty, ale zauważyłem, że lepiej działa po instalacji tego badziewia.
Możesz też wysłac maila po angielsku :) do MSI support, może odpiszą :) PS. Nawet gdyby płyta nie miała fizycznie wyjścia isa to kontroler i tak musi być, a to chyba z nim jest problem... |
Cytat:
ACPI czyli to zaawansowane zarządzanie energią czy cos takiego - nie nic dodatkowo nie instalowałem ... |
Instalowałeś obsługę ACPI? Z tym może być problem na starych płytach głównych, które tego standardu nie obsługują. Po nieprawidłowej instalacji ACPI mogą się takie wałki pojawiać.
(Nie mylić z ASPI!) |
Cytat:
Zobaczcie jak fajnie się zrobiło po restarcie ... |
próbuj XP ..
|
Witam !
Dzięki chłopaki ale chyba nie w sterowniku problem zresztą sami zobaczcie ! |
na skrzynce tez masz ME :) jeszcze tylko XP :)
|
Z win ME poszlo na priva. :)
|
|
na skrzynke za jakies 3min wrzuce Ci z Windy ME :)
|
Witam !
Jeśl któryś z Was pracuje na windozie innym niż 98 to proszę podrzućcie mi plik isapnp.vxd jeśli taki znajdziecie a ja jush będę wiedział co ztym zrobić ! |
moze sie tylko "kłucić" z tym Windogrozem .. spróbuj odpowiednią ME i XP :) jezeli tak ci natym zalezy bo jesli wszystko chodzi a niechcesz zmieniac .. systemu :) to Uno Problemo :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:34. |