Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Napisy (Forced) do filmu DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/napisy-forced-filmu-dvd-97542/)

Alexiey 12.10.2018 16:07

Napisy (Forced) do filmu DVD
 
Zrobiłem customa DVD z Polską ścieżką i Polskimi napisami z tym ze w polskiej ścieżce był zerwany lektor ( urwane jedno zdanie ) i w to miejsce dodałem drugie polskie napisy.

I teraz, chciałbym tak zrobić, aby po włączeniu filmu z polska ścieżką te napisy automatycznie się wyświetlały.

Inaczej: skonfigurować napisy pl w DVD z konkretną ścieżką dźwiękową.


Proszę o jakąś instrukcje.

Alexiey 13.10.2018 15:45

Proszę, jeżeli Ktoś jest ogarnięty w temacie to bardzo proszę o pomoc.

Podobno można ustawić te napisy aby wyświetlały się automatycznie w pgcedit, Ifoedit czy DvdReMake ale nie znam szczegółów.

MajsterPopsuj 13.10.2018 16:25

A czy nie lepiej po prostu połączyć wszystkie VOBy i wrzucić razem z napisami do MKV z jedną osobną ścieżką dźwiękową? Koniecznie musisz mieć to w formie bałaganiarskiego DVD-Video?

Alexiey 13.10.2018 16:39

Akurat muszę, działam z DVD już trochę czasu i daje mi to satysfakcję. :)

Arepo 13.10.2018 18:12

Jeśli w ścieżce dźwiękowej brakuje tylko jednego zdania lektora, to można dograć go ze swoim głosem. W pierwszym lepszym edytorze audio (choćby Audacity) na jednym tracku ustawiasz oryginalną ścieżkę z filmu, na drugiej nagrywanie i mówisz co trzeba w odpowiednim momencie. Potem wyrównujesz głośność, wklejasz do ścieżki filmowej i z głowy.

Jeśli jednak chcesz zadziałać z napisami, tutarial są dostępne:
tutaj z IfoEdit
tutaj z PgcEdit

Alexiey 13.10.2018 22:37

Dzięki Arepo :)

Będę testować, dam znać jak to wyszło.

Mógłby ktoś zrobić porządny poradnik na ten temat (Forced sub), w polskojęzycznej sieci nie ma na ten temat żadnej wzmianki.

misiozol 14.10.2018 09:57

Mozesz naprzyklad zrobic na ochotnika :)

Alexiey 14.10.2018 12:38

Zrobię jak będzie wszystko prawidłowo działać :spoko:

Reetou 14.10.2018 14:15

Można zrobić jeśli ścieżka wybierana jest z menu. Natomiast jeśli strzelisz wybór audio z pilota, to suby ci się auto nie przełączą.

Do menu PGCedit wystarczy, jakbyś potrzebował pomocy, daj znać. Może jeszcze coś pamiętam ;)

Alexiey 14.10.2018 15:35

Przydała by mi się pomoc, wysłałem Ci PW


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.