Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   PS1 classic mini wszystkie gry (https://forum.cdrinfo.pl/f36/ps1-classic-mini-wszystkie-gry-97572/)

Monet24 09.10.2019 14:33

Dzięki wszystkim za dodawane listy , potrzebowałem czegoś takiego

M@X 02.11.2018 15:26

Cytat:

Napisany przez A youkai of love (Post 1412616)
Panie idealista @MajsterPopsuj, co ci nie pasuje w emulacji na RPi? Wersja 2 już poprawnie ogarnia ps1, a wersja 3 to już w ogóle super, no i opcja podłączenia pada od x360 albo DualShock'i i praaaaawie mini emunsolka. :D

Dokładnie tak mam u siebie ***128521; RetroPie obsługiwany padem od XBOX ONE, a w tle homebridge ogarniający automatykę domową.

A youkai of love 01.11.2018 13:03

Panie idealista @MajsterPopsuj, co ci nie pasuje w emulacji na RPi? Wersja 2 już poprawnie ogarnia ps1, a wersja 3 to już w ogóle super, no i opcja podłączenia pada od x360 albo DualShock'i i praaaaawie mini emunsolka. :D

MajsterPopsuj 01.11.2018 12:21

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1412606)
Nie będzie... porównujesz granie na smartphone do grania na TV k***a

Porównuję jakość emulacji...

loki7777 01.11.2018 10:52

RPI ma swoj uroki i mi bardzo przypadlo do gustu jak urzadzenie do uruchamiania Kodi. Inni bawia sie w automatyke i powiedz im ze kodi sie nie nadaje do niczego;)

Meanthord 01.11.2018 09:27

Dosłownie ostatnio bawiłem się RPi pod kątem emulacji właśnie, porażka i nie polecam nawet najgorszemu wrogowi (nie tylko do emulacji, ale w ogóle nie polecam do czegokolwiek ;]). Teraz bawię się SNESEM mini i wszystko jest o niebo prostsze i bardziej przystępne :). A swoją drogą gry PSX śmigają aż miło, więc PSX classic mi niepotrzebny ;).

mgit 01.11.2018 01:45

Cytat:

Napisany przez MajsterPopsuj (Post 1412605)
No nie, RPi jest za słaba na PSX'a. To znaczy nie jest, ale nie ma żadnego emulatora zoptymalizowanego pod takie ograniczenia. Byle smyrofon z gripem będzie lepszy do tego.

Nie będzie... porównujesz granie na smartphone do grania na TV k***a

MajsterPopsuj 01.11.2018 01:33

No nie, RPi jest za słaba na PSX'a. To znaczy nie jest, ale nie ma żadnego emulatora zoptymalizowanego pod takie ograniczenia. Byle smyrofon z gripem będzie lepszy do tego.

mgit 01.11.2018 01:22

Cytat:

Napisany przez MajsterPopsuj (Post 1412600)
Daje to, że masz wyjście na HDMI i obraz podawany będzie przez wewnętrzny skaler (bardzo możliwe że nearest neighbour), więc nie będzie rozmazany tak jak przez skaler TV. W stosunku do PSX/PSO.

Ale to i tak za mało skoro za te pieniądze można mieć mini komputer z emulacją wszystkich gier na np. karcie pamięci. Więc ja bym się bardziej ustawiał na to, że można to zhackować w taki sposób, że nie tylko decydujemy o bibliotece, ale np. ładujemy sterownik do DS4 i wyrzucamy te pady do śmietnika. ;p A jak ma być konsola to po prostu używane PS3 z CFW lub PSP z CFW.

Jeśli to będzie Vita to ciężko bo już Enso zabite, ale jak jakiś nowy wynalazek to przy tym budżecie i bez ciśnienia na usługi online, będzie pewnie łatwy do pokonania. Gdybanie, wiadomo.

Jak się uprzesz, to na Raspberry Pi o osiągniesz to samo, ale tu nie oo to chodzi :czytaj:

MajsterPopsuj 01.11.2018 01:15

Cytat:

Napisany przez KaiQ (Post 1412592)
wersja mini, ale co ona właściwie daje. Ograniczoną bibliotekę gier, brak sprawdzonych padów, a przede wszystkim czy to jakaś modyfikacja upgrade grafiki?? raczej nie więc chyba pozostanę przy zdrowym rozsądku i się wstrzymam. Część gier co prawda wcale nie gnioty, ale Collina McRae 2 to mi brakuje w zestawieniu.:fiu:

Daje to, że masz wyjście na HDMI i obraz podawany będzie przez wewnętrzny skaler (bardzo możliwe że nearest neighbour), więc nie będzie rozmazany tak jak przez skaler TV. W stosunku do PSX/PSO.

Ale to i tak za mało skoro za te pieniądze można mieć mini komputer z emulacją wszystkich gier na np. karcie pamięci. Więc ja bym się bardziej ustawiał na to, że można to zhackować w taki sposób, że nie tylko decydujemy o bibliotece, ale np. ładujemy sterownik do DS4 i wyrzucamy te pady do śmietnika. ;p A jak ma być konsola to po prostu używane PS3 z CFW lub PSP z CFW.

Jeśli to będzie Vita to ciężko bo już Enso zabite, ale jak jakiś nowy wynalazek to przy tym budżecie i bez ciśnienia na usługi online, będzie pewnie łatwy do pokonania. Gdybanie, wiadomo.

KaiQ 31.10.2018 23:01

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1412593)
Jak byś miał TV, który nie obsłuży oryginalnego PSX - to byś gadał inaczej :fiu:
A na CRT szkoda mi miejsca :haha:

trochę tak, trochę nie... :idea:
Tak bo faktycznie CRT zabiera sporo miejsca, a mój Philips (uwidoczniony w mojej galerii) to istne cudo pod konsole:1miejsce: choć duży i ciężki. Jeśli miał by już emulować to wolę starego laptopa przerobić na coś do emulacji i po HDMI pójdzie, a i jeszcze grafikę podrasuję.

NIE bo jednak rachunek zysków i strat przemawia wyłącznie za sentymentem i marką. Gdyby to były jeszcze wersje HD remaster... to niewątpliwie było by się o co bić.:szczerb:

mgit 31.10.2018 22:44

Cytat:

Napisany przez KaiQ (Post 1412592)
... ja bym z dystansem podchodził do określenia sentyment tutaj...
wersja mini, ale co ona właściwie daje. Ograniczoną bibliotekę gier, brak sprawdzonych padów, a przede wszystkim czy to jakaś modyfikacja upgrade grafiki?? raczej nie więc chyba pozostanę przy zdrowym rozsądku i się wstrzymam. Część gier co prawda wcale nie gnioty, ale Collina McRae 2 to mi brakuje w zestawieniu.:fiu:

Jak byś miał TV, który nie obsłuży oryginalnego PSX - to byś gadał inaczej :fiu:
A na CRT szkoda mi miejsca :haha:

KaiQ 31.10.2018 22:42

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1412591)
Co by nie było - się zamówi - przez sentyment :)

... ja bym z dystansem podchodził do określenia sentyment tutaj...

mgit 31.10.2018 22:25

Co by nie było - się zamówi - przez sentyment :)

Jolek 31.10.2018 22:22

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1412567)
Z tego co widac to nie.

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1412578)
Nie będą - to nie dualshock :fiu:

W sumie to skoro porty\wtyczka dla padów jest inna to możliwe,
że i w padzie mogłyby być wibracje.

Jednakże pewnie macie racje.
Po przemyśleniu, skoro w jakimś sensie ma to być replika, to pewnie i tego nie będzie
jak nie było do czasów ukazania się DS.

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1412583)
No chyba logiczne, że region PAL dostanie PAL :taktak:

Co w tym dziwnego :fiu:

Skoro gry mają być emulowane to nie jest takie logiczne a na pewno najlepiej to będzie "widać" w przypadku Tekkena 3.
Gdzie wersja PAL jest spowolniona.

Później już czasach PS2 była opcja (po skargach) wyboru 50 lub 60 Hz.

Aczkolwiek gry...
Cytat:

Napisany przez MajsterPopsuj (Post 1412366)
Mają być regionalizowane, więc pewni każdy inny zestaw, a te wspólne będą także dla konkretnego regionu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:55.