![]() |
Dzięki wszystkim za dodawane listy , potrzebowałem czegoś takiego
|
Cytat:
|
Panie idealista @MajsterPopsuj, co ci nie pasuje w emulacji na RPi? Wersja 2 już poprawnie ogarnia ps1, a wersja 3 to już w ogóle super, no i opcja podłączenia pada od x360 albo DualShock'i i praaaaawie mini emunsolka. :D
|
Cytat:
|
RPI ma swoj uroki i mi bardzo przypadlo do gustu jak urzadzenie do uruchamiania Kodi. Inni bawia sie w automatyke i powiedz im ze kodi sie nie nadaje do niczego;)
|
Dosłownie ostatnio bawiłem się RPi pod kątem emulacji właśnie, porażka i nie polecam nawet najgorszemu wrogowi (nie tylko do emulacji, ale w ogóle nie polecam do czegokolwiek ;]). Teraz bawię się SNESEM mini i wszystko jest o niebo prostsze i bardziej przystępne :). A swoją drogą gry PSX śmigają aż miło, więc PSX classic mi niepotrzebny ;).
|
Cytat:
|
No nie, RPi jest za słaba na PSX'a. To znaczy nie jest, ale nie ma żadnego emulatora zoptymalizowanego pod takie ograniczenia. Byle smyrofon z gripem będzie lepszy do tego.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale to i tak za mało skoro za te pieniądze można mieć mini komputer z emulacją wszystkich gier na np. karcie pamięci. Więc ja bym się bardziej ustawiał na to, że można to zhackować w taki sposób, że nie tylko decydujemy o bibliotece, ale np. ładujemy sterownik do DS4 i wyrzucamy te pady do śmietnika. ;p A jak ma być konsola to po prostu używane PS3 z CFW lub PSP z CFW. Jeśli to będzie Vita to ciężko bo już Enso zabite, ale jak jakiś nowy wynalazek to przy tym budżecie i bez ciśnienia na usługi online, będzie pewnie łatwy do pokonania. Gdybanie, wiadomo. |
Cytat:
Tak bo faktycznie CRT zabiera sporo miejsca, a mój Philips (uwidoczniony w mojej galerii) to istne cudo pod konsole:1miejsce: choć duży i ciężki. Jeśli miał by już emulować to wolę starego laptopa przerobić na coś do emulacji i po HDMI pójdzie, a i jeszcze grafikę podrasuję. NIE bo jednak rachunek zysków i strat przemawia wyłącznie za sentymentem i marką. Gdyby to były jeszcze wersje HD remaster... to niewątpliwie było by się o co bić.:szczerb: |
Cytat:
A na CRT szkoda mi miejsca :haha: |
Cytat:
wersja mini, ale co ona właściwie daje. Ograniczoną bibliotekę gier, brak sprawdzonych padów, a przede wszystkim czy to jakaś modyfikacja upgrade grafiki?? raczej nie więc chyba pozostanę przy zdrowym rozsądku i się wstrzymam. Część gier co prawda wcale nie gnioty, ale Collina McRae 2 to mi brakuje w zestawieniu.:fiu: |
Co by nie było - się zamówi - przez sentyment :)
|
Cytat:
Cytat:
że i w padzie mogłyby być wibracje. Jednakże pewnie macie racje. Po przemyśleniu, skoro w jakimś sensie ma to być replika, to pewnie i tego nie będzie jak nie było do czasów ukazania się DS. Cytat:
Gdzie wersja PAL jest spowolniona. Później już czasach PS2 była opcja (po skargach) wyboru 50 lub 60 Hz. Aczkolwiek gry... Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:55. |