Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   co to jest ? ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-jest-9759/)

KrzysieX 20.08.2002 10:36

co to jest ? ?

WITAM :)

Ostatnio mialem maly crash komputera.. procek umarl smiercia dla mnie nadzwyczaj nienaturalna, wymienilem go, wszysto dziala tak jak powinno... ale cos mi dziwnie wyglada... Plyta glowna to slabiutki ECS K7VZA, procek chwilowo duron750 ;) Wszystko dziala dobrze, poza tym, ze przy bootowaniu systemu, w miejscu gdzie bios oddaje kontrole systemowi operacyjnemu (po tabelce ze spisem urzadzen) kiedys pisalo mi cos w stylu veryfingi DMI pool data a teraz pisze unknown flash type... wszyscho dziala, ale to jest zastanawiajace? Cos sie na plycie bios zwalil przy padnieciu proca? flashowac bios na nowo ?

ZiP 20.08.2002 11:08

Możliwe jest, że BIOS został uszkodzony. Jednak żeby to stwierdzić, musisz opisać nieco dokładniej, co się stało z komputerem (crash to za mało powiedziane).

KrzysieX 20.08.2002 12:05

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
Możliwe jest, że BIOS został uszkodzony. Jednak żeby to stwierdzić, musisz opisać nieco dokładniej, co się stało z komputerem (crash to za mało powiedziane).
oki ;) juz opisuje :) Windows zaczal sie wieszac, coraz czesciej wieszac, i jeszcze czesciej wieszac (totalnie losowe momenty) ;) Az w koncu wogole sie nie uruchomil, nawet bios sie nie uruchomil.. pojawiala sie tylko tabelka z karta graf. Po kolejnym uruchomieniu kompa juz nawet to sie nie pojawilo...czarny ekran.. Procek zostal wymieniony, i... wszycho dziala... za wyjatkiem tego napisu...

+++LeWaP+++ 20.08.2002 12:34

A cały komp dałeś do serwisu. Może wymienili nie tylko procek, może BIOS też? Dopasowali jakiś albo co?

esem 20.08.2002 12:56

Twoja płyta zapewne ma opcję zabezpieczenia przed flashowaniem BIOSu (zworka)- jest to swoista ochrona antywirusowa.
Zdecyduj się: albo ten komuniukat Ci nie przeszkadza (nic złego się nie dzieje)albo sflashuj BIOS po jego odbezpieczeniu.
Szczegóły w instrukcji obsługi płyty. 8)

Sniper 20.08.2002 17:43

Z tą sama płyta duron 750 i było to samo i nie było problemów pojęcie nie mam dlaczego tak wyświetlało teraz mam juz epox-a i athlona i inna paczka kalesonów

KrzysieX 20.08.2002 19:08

niby mi nie przeszkadza ten komunikacik, poki wszystko dziala... ;) Ale chce go sprzedac lada dzien, wiec chyba lepiej, zeby taki komunikacik sie nie pojawial... :) AHA!! Czy to bedzie absolutnie bezpieczne?? Chodzi mi nie o sam proces flashowania, ale o to, czy przez ten blad potem cos sie nie zwali totalnie?

Kompa nie dawalem do serwisu, sam wymienilem procka.:)

esem 20.08.2002 21:14

Zajrzyj na www.bios.pl - są naprawdę dobrzy.8)

Igloo 06.01.2004 08:13

Cytat:

Napisany przez KrzysieX
niby mi nie przeszkadza ten komunikacik, poki wszystko dziala... ;) Ale chce go sprzedac lada dzien, wiec chyba lepiej, zeby taki komunikacik sie nie pojawial... :) AHA!! Czy to bedzie absolutnie bezpieczne?? Chodzi mi nie o sam proces flashowania, ale o to, czy przez ten blad potem cos sie nie zwali totalnie?

Kompa nie dawalem do serwisu, sam wymienilem procka.:)

wszystko w kablach ENERGA S.A. jak wetnie moc w trakcie flashowania to masz WIELKIEGO pecha.
jak wmieniałem bios mojej mobo to przytachałem z roboty UPS i dopiero wtedy flaszkowałem. co prawda prądu nie wywieźli, ale strzyżonego p.Bóg strzyże :D

pawelblu 06.01.2004 20:33

to temat sprzed prawie 1,5 roku :)

Ziele 06.01.2004 20:54

Igloo lubi chyba odkopywać stare tematy :D

Igloo 07.01.2004 12:41

fakt! moja wina, nie spojrzałem na date. na usprawiedliwienie mam tylko to, że post był prawie na początku forum.
cóz każdy ma prawo do pomyłki. od dziś bardziej będe przyglądał się datom

mr_spock 07.01.2004 14:16

Nabierasz rozpedu Igloo, wszedzie CIe ostatnio pelno :D - oczywiscie to nie zaden zarzut!! ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:39.