![]() |
Dane+Audio, tryby w Nero
W Nero są dwa tryby do dancyh i Audio cd-extra i mixed mode. Czym się różnią i który stosować ??
Jak najlepiej nagrywać dane w trybie 1 czy 2 ?? (Nero 5590) Czy skompresowane mp3 będą bezpieczniejsze w trybie 1 ? Czym się różni cd-xa v.1 od v.2 ? w cd-extra (nero) tylko istnieje opcja 2/xa Mixed mode pozwala na wybór 1 lub 2 (chyba od tego zależy poj. płytki), temat jest dla mnie trudny, posiadam TEAC 540E od 3 tygodni... Radze sobie tak naprawde tylko z Audio. Piotr terpiłowski |
audio cd-extra to masz txt na plycie z muzyka, potem to wyswietla np. w winampie zamiast track XXX
mixed-mode tu nagrywasz dane normalne i do tego muzyke cos jak wiekszesc gier ze potem audio czyta z tej samej plyty dame w mp3 hmm ja nagrywam w trybie 2 i nie mam problemu cd-xa1 masz 8.3 na nazwe pliku cd-xa2 masz chyba do 64 czy 32 nie pamietam a nie chce mi sie odpalac nera a co do mixed-mode to raczej juz nikt nie ma starych cd-romow wiec nagrywaj najlepiej na 2, no chyba ze cd bdizesz pozyczal amigowcom, macowcom itp. itd. ;) jak tylko na pc to ustawiaj na 2 |
[cd-xa1 masz 8.3 na nazwe pliku
cd-xa2 masz chyba do 64 czy 32 nie pamietam a nie chce mi sie odpalac nera Tutaj to nie chodzi moim zdaniem o długość nazw plików a tzw. tryb 1 lub 2 i pojemność plytki 650 lub 738 (źródło cdrinfo) W cd extra jednak tego nie moge ustawiać (1 lub 2 ) i nie chodzi o długośc nazw plików tylko o korekcje błędów jak czytałem. Jednak mogę zmieniać tylko w trybie mixed mode te ustawienia (tryb czy format) I tu mam wątpliwosci :( |
aaala - ludzie!
cd-extra - tryb w ktorym sciezki audio sa pierwsze, po nich nastepuje sciezka z danymi (niewidoczan dla odtwarzacza audio) mixed-mode - tryb gdzie dane sa jako pierwsze a muza potem (kiedy masz 10 kawalkow muzycznych stacjonarny czytnik pokaze ci 11 utworow z czego pierwszy bedzie cisza (dane)) drugi tryb jest uzywany w grach z wlasnym soundtrackiem, pierwszy na ulepszonych plytach audio - te dane to teledyski, jakies prezentacje,czasem reklamy sponsora cd-extra mozna zrobic tylko w trybie z mnieijsza korekcja bledow, mixed-mode w obydwu do nagrywania muzy polecam cd-extra PS - wiekszosc skrackowanych gier (np. dodatek do avp2) jesli jest mala (np. 320mb) mozna wzbogacic dogrywajac jakas krotka plyte - i w ten sposob na jednym krazku mamy 2 w pelni funkcjonalne rzeczy... |
Cytat:
|
[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]aaala - ludzie! cd-extra mozna zrobic tylko w trybie z mnieijsza korekcja bledow, mixed-mode w obydwu do nagrywania muzy polecam cd-extra a skompresowane mp3 (jako dane) nagrywać jako ISO tryb 1 czy tryb 2 ? A może w cd-extra ? Nie chodzi mi tu o audio tylko o przewalenie z dysku mp3 I dzięki za wyjaśnienia |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34. |