![]() |
Cytat:
Jest bardziej cichy niż Toshiba X300 10TB co było słychać. Budę mam Fractal Design R6 i nie słyszę dysku. Czytałem o nim dużo i niektórzy wypowiadali się, że jest głośny, a u mnie cicho :). Zamontowałem go na 6 gumkach (4 mocują śrubki) po 3x gumki na stronę, oprócz tego buda od środka jest wyłożona od nowości specjalnym materiałem wyciszającym. Super sprawa te WD (HGST). |
ja też mam M.2 i tylko M.2
pamiętaj te dyski do cichych nie należą |
Ja chcę ten WD Ultrastar DC HC510 10TB do desktopu włożyć. Na dane i gry.System mam na M.2
|
Ja miałem WD Black 1TB dziś ma 10lat działa do dziś
2TB WD Black skończył 5lat działa do dziś WD Ultrastar to dysk produkowany przez Hitachi ma parametry porównywalne do dysków SAS jak się spisuje pracuje jako 2gi beckup w Qunap zgrałem co trzeba i jest OFF dam znać po roku jak się sprawdza |
I jak się spisuje ten dysk, myślę o taki samym dysku ale Western Digital Ultrastar DC HC 310 10TB, widziałem też dyski DC HC 330 10TB czy wiecie czym się różnią?
Kupiłem kiedyś 10TB X300 Toshiba, ale oba dyski po miesiącu poszły na gwarancję i zwrot kasy, teraz szukam jakiegoś trwałego do komputera. Czy macie coś godnego na uwadze? |
Cytat:
|
To ja też czekam. Na licytację :rotfl:
|
Ostatni będą pierwszymi :)
|
Cytat:
:czytaj: Pierwszy bylem :P :taktak: |
Czekamy :)
|
No to czekam :> ;)
|