![]() |
Cytat:
|
I chyba dojrzewam do takiej opcji. Niestety. Wygląda na to że nie ma napędu dla mnie odpowiedniego i nośników. Słabo. Może lepiej kupie dwa HDDki po 200-400Hb i na nich będę archiwizował.
|
Cytat:
Jeśli już masz BDR-S09XLT to kup jakąś zewnętrzną obudowę, nawet używaną, choćby taką jak ostatnio opisywana w temacie (Samsung SE-S204) i po małych przeróbkach przodu za kwotę 50 zł zakończysz temat. Nie przejmuj się USB2.0, pozwoli palić z prędkością do 6x, a to i tak za dużo dla większości płyt. |
No niestety nie mam możliwości sprawdzenia czy to pioneer czy lg.
Natomiast numer z tacką niebardzo da się zrobić nie kupując. Czasami jest pomalowana: http://oldweb.overclockzone.com/file...3/POM_4262.jpg I to jest chyba LG o ile się nie mylę bo specem nie jestem. |
|
No i powracam z tym tematem. Asusa nadal szukam - jeśli gdzieś jest to niestety LG.
Katastrofa z tematem niestety :( |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Asus BW-12D1S-U (90-D900000-UA021KZ) -Pioneer Asus BW-12D1S-U (90-D900000-UA071KZ) - LG Łatwo poznać po tacce napędu ... foto ale trzeba uważać mimo wszystko na kody- sprzedawcy zupełnie nie ogarniają tematu - dla nich to oba takie same Asusy ...kody w ofertach mogą być błędnie przypisane .... Załącznik 163382 Asus BW-16DIH-U PRO też jest w wersji OEM od Pioneer BDR-209MBK i LG BH16NS55 ale nie znam dokładnych kodów dla tych wersji ale temat identyczny z tacką . Nagrywarka zewnętrzna Asus BW-16DIH-U PRO |
Dziękuje za tak liczne odpowiedzi.
Wolałbym jednak typowo zewnętrzny napęd a nie wewnętrzny i przejściówki. Tak żeby tez jakoś ładnie wyglądał na biurku. |
Cytat:
|
Dzieki, przyda sie dla potomnosci :)
|
Ok, dodałem :)
Czy ja wiem, nie taki drogi, można kupić bez zasilacza za 40 zł i dokupić jakiś za grosze, albo użyć swojego własnego jak się ma, 12V i 2-3A to bardzo popularne zasilacze. |
Drogi ten unitek, jak mozesz dodaj go do tematu o adapterach jest podwieszony w dziale komputery
|
Fajny napęd, tylko BDR-X12JBK na Amazonie kosztuje 382 dolary kanadyjskie czyli ponad tysiąc złotych. Pomijam fakt, że nie wiadomo kiedy będą w sprzedaży u nas, jeśli w ogóle.
Natomiast wersja z zewnętrznym napędem i adapterem, czyli powiedzmy BDR-212EBK i Unitek Y-1039 + zasilacz, zmieści się w kwocie 350 zł. Zestaw jest dostępny od ręki. |
Lub poczekać na europejskie dystrybucje Pioneer BDR-X12
Pioneer BDR-X12JBK / BDR-X12J-UHD |
Na usb 3.0 najlepiej adapter i uzywac normalny naped
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43. |