![]() |
Płyta CD
:o
Cze mam lamerskie pytanko : czym można wyciścić płytę CD, bo pożyczyłem kumplowi płytę i mam na niej odciski całej jego rodziny i wygląda ogólnie jak by leżała w kurzu przez miesiąc. powodzonka |
Z domowych sposobow to mozna miedzy innymi plynem do mycia naczyn.
Tylko uwazaj zeby ci sie nic nie odkleilo jakas naklejka itp. Czysc tylko nagrywalna powierzchnie i na twoja odpowiedzialnosc:) |
taj jak weron tylko poczekaj dokładnie az wyschnie .. i uzywaj najpierw mięciutkiej mokrej szmatki potem wszystko wytrzyj na sucho (offf kors mięciutką szmatką bez zadnych paprochów )
z Cd nic sie nie stanie na 95% .. ja jeszcze zadnej plytki tak nie schrzanilem. |
Ja zawsze biore miekką szmatke i poleruje aż nie zostanie ani jeden slad.
|
Ja może drastycznie ale po domu chodzę zwykle w koszulach ... flanelowych ( takich do roboty ;) ) są mientkie ;) i 2 chuchy i czyszcze idzie ładnie - chociaż tez miałem przyjemnośc odzyskać płytę że tak powiem chyba masłem usmarowana waliła tak że szok ( jak ktos ma znajomego z broda i wąsami i żarł przy nim bułe z masłem to powinien wiedzieć jaki to "uroczy" zapaszek ;( Płyte taka musiałem pod kran letnia woda i mydełkiem delikatnie ... żyje do dziś ( koleś też ale ma szlaban na płyty ....
|
odp
:o
Cze Dzięki za pomoc zabieram się do roboty powodzonka |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:06. |