![]() |
Kopiowanie formatu .cda
W jaki sposob mogę skopiować plytę z muzyką w formaciw .cda na drugą płytę. Jakie programy będą mi potrzebne?
Pozdrawiam Schiedel:* |
.cda to oznaczenie sciezek audio na plytce..
Zasadniczo sa dwa sposoby na przegranie plyty audio: - albo stosujesz program CloneCD, robiac dokladna kopie plyty; - albo najpierw za pomoca programow typu Easy CD-DA Extractor zrzucasz sciezki audio na dysk w postaci plikow wav lub mp3 i nastepnie z nich nagrywasz plyte audio korzystajac np z Nero czy Feurio. Poszukaj, napewno tu na forum znajdziesz mnostwo tego typu postow. Pozatym Cdrinfo.pl jest skarbnica wiedzy o nagrywaniu plyt :) Pozdrawiam, Anka. |
clone cd zrzucasz - nagrywasz-odtwarzasz-cieszysz sie życiem:-D
|
Tyle, że jesli chcesz mieć pewność, że otrzymasz dobry obraz płyty audio, że jakość ZOSTANIE zachowana, musisz użyć do zrobienia obrazu Exact Audio Copy. A tu masz link do tutoriala po polsku : tutorial
|
nie przesadzajmy z tym EACiem - sam autor twierdzi ze przy zrzucaniu nie porysowanej plyty dobrym napedem nie ma ZADNEJ roznicy czy zgrasz EAC czy Nero czy WinDACiem...
jest za to sprawa plyty na ktora nagrasz, i predkosci z jaka to zrobisz... ale o tym mozna poczytac w poprzednich postach |
Nie tylko rysy są problemem. Stary nośnik, niezauważalnie korodujący, kurz, niewidoczny brud, tłuszcz, odciski palców... W trybie burst zawsze trzeba zrobić dwie kopie i porównać. DOPIERO wtedy można mieć pewność, że wszystko jest ok. Bo bez tego, niestety, nie. Znam to z autopsji. Wave zrzucony z NOWEJ płyty Easy CD Creatorem był kompletnie różny od tego zrzuconego EAC. Jestem pewien, że gdybym pod Easy zrzucił go jeszcze raz wtedy, byłby jeszcze inny. ((
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:51. |