![]() |
Podłączyłem UPS'a do PC przez port USB, aby móc nim zarządzać. Nie chciałem instalować oprogramowania producenta (denerwują mnie dodatkowe programiki, ale jak trzeba to zainstaluję), więc skorzystałem z dobrodziejstw Win11. Czy w systemie można ustawić zamykanie systemu przy konkretnym procencie rozładowania baterii? Czy bez tej funkcji komputer sam się wyłączy, jak poziom naładowania będzie krytyczny? Jak to jest?
|
Nie uzywam bo nie ma to sensu, router jest wpiety w ups zasilaczem, i nie posiadam vdsl/adsl ani nic z takowych staroci wiec jest separacja od wyladowan elektrostatycznych tak czy inaczej.
|
A korzystasz w UPS z portu rj45 do ochrony sieci? Jak to wpływa na rozgrywki sieciowe? Tworzą się lagi i zwiększa lag?
|
Zalezy od ups, jesli pracuja w wysokiej temp. to szybciej siadaja.
Mam 5 ups 1200w, 36v 3x 12v 1000w, 24v 2x 12v 800w, 12v 600w, 12v 400w, 12v I powiem ze nie ma znaczenia jakos marka kazdy dziala identycznie. |
To tak krótko wytrzymują? :O
|
Nie raz, srednio co 2 lata.
|
A miałeś już przyjemność wymieniać akumulator?
|
Nic nie instalowalem, nic nie podlaczalem zadnymi kabelkami, ma dzialac i tyle.
|
Ja już kupiłem. Jest to CyberPower CP1500EPFCLCD.
Zastanawiam się tylko, czy warto instalować oprogramowanie do zarządzania? Przecież sprzęt może działać bez niego, a poza tym podstawowe parametry można ustawić na wyświetlaczu. Również wyczytałem, że niektórzy podpinają go przez USB, ale korzystają z dobrodziejstw samego systemu operacyjnego. Jak to u Ciebie wygląda? |
W zasadzie sprowadz sie to do 4 parametrow moc,overvoltage,undervoltage,surge protection.
Czego poszukujesz, u mnie wszystko smiga na ups-ach ;) |
Na samym początku mówię (piszę), że nie znam się na UPS'a, nawet nigdy nie miałem z tym sprzętem styczności. Po wielu przemyśleniach oraz informacjach co nas czeka zimą, postanowiłem zakupić zasilacz awaryjny UPS. Sprzęt wybrałem na podstawie parametrów, czytając opinie użytkowników ze sklepów internetowych oraz recenzjach, choć tu skupiałem się bardziej na jakości pod względem głośności pracy i ogólnie samego wyglądu. Postawiłem na firmę CyberPower.
|
Mamy zasilacz awaryjny UPS polskiej marki Armac , musze przyznac sprawdza się, ma dobre parametry i uratował nam sprzęt jak te burze latem były
|
Stary sposób... :D
|
Do wygaszania najlepsza jest czarna taśma. Albo flamaster. :szczerb:
|
Więc warto mieć wyświetlacz w UPS z możliwością jego wygaszania. Niektórym diody w routerze przeszkadzają. Co kto woli.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34. |