![]() |
Pytania
1. Czy nagrywarka LiteOn LTR-40125S jest dobra?
2. Mam zwykły cd-rom i on jest połączony kabelkime z kartą dzwiękowa. I teraz dołożyłem nagrywarkę i nie mam pod co podpiąć tego kabelka - na płycie muzycznej nie mam już wolntych takich slotów. Co robić? |
ad1 nagrywarka ltr40125s jest delux stosunek ceny do jakośći sam ją nagrywam.
ad2.jak nie masz wolnych to masz pecha zostaw cdrom podłączony z karta a ten drugi włuż do pudełka z nagrywarką . Przecież i tak nie słuchasz muzyki ani nie grasz w gry na nagrywarce . W końcu od czego jest cdrom . |
Re: Pytania
Cytat:
|
Re: Re: Pytania
Cytat:
|
nie da sie przez IDE - w ten sposob mozesz najwyzej NAJPIERW zrippowac sciezki (przez IDE wlasnie) a potem odsluchac te wavy w winampie - nie znam programu ktory tak to robi... bo przez IDE sie sygnalu audio (analogowego) nie puszcza - czyba ze karta lapie cyfrowy ale to jest bardzo nie ekonomiczne rozwiazanie - kontroler zapycha sie
|
ale z rippowaniem i tym wszystkim schodzi troche . jak che sie posłuchać muży t przez ten czas już sie odechce słuchania:-D
|
Cytat:
|
[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]nie da sie przez IDE - w ten sposob mozesz najwyzej NAJPIERW zrippowac sciezki (przez IDE wlasnie) a potem odsluchac te wavy w winampie - nie znam programu ktory tak to robi... bo przez IDE sie sygnalu audio (analogowego) nie puszcza A czemu analogowy. Ja niemam kabelka audio podłączonego do dźwiękówi i muzy słucham bez problemu. Wystarczy tylko w Panelusterowania (multimedia) zmienić tryb odtwarzania płyty Audio CD na Cyfrowy i wtedy dźwięk jest (np. na windows media player w winampie chyba też). Z tym że analogowo bez kabelka nieda się póścić dźwięku to się zgodzę ale cyfrowo bez ripowania też idzie póścić. |
to tego nie wiedzialem (u mnie w panelu 98 nie ma takiej opcji - moze niedokladnie szukalem, ale nie ma...)
no coz musze pochylicz czola przed prawda i przyswoic kolejny fakt... pozdrawiam edit - a czy miales kiedys gre z wlasnym soundtrakiem [w cd-audio] - czy taki tryb odtwarzania nie wplywal na predkosc pracy? [naturalnie kiedy gra i muza chodzily razem] |
Sid, audio = 176400 BAJTÓW na sekundę. Gdzie tu poważne obciążenie magistrali ? A co do gier, to równie dobrze mogą korzystać z funkcji domyślnej Windowsa (czyli takiej, jaką się ustawi, analog lub digi), jak i wymuszać analogową transmisję. W obu przypadkach nie powinno być większych problemów, chyba, że ktoś ma CD x8.
|
Ja ZEUS http://members.fortunecity.com/initz...a/stormzap.gif wypowiedziałem wojnę płytą AUDIO CD. Zakazuję wam ich słuchania. Jeśli będziecie to robić, przyślę znowu na ziemię kosmitów (zrobiłem to już raz gdy tyranozaurus nadepnoł na Herkulesa, pamiętacie chyba co się stało z dinozaurami) którzy ze swoimi fazowymi miotaczami http://members.fortunecity.com/initz...cea/plasma.gif zniszczą wasze CD-Romy i pozostanie wam słuchanie MP3. Tak jak powinno być od początku. A kabelki posłóżą wam jako wisiorki i ozdoby na rękę.
Pozdrawiam wszystkich ..:::DemieN:::.. |
MP3 to naprawdę marny format. Ale jeśli wziąć pod rozwagę MPC i kartę za jakiś 1000 zł, to mógłbyś mieć rację. Ale tylko wtedy.
|
spróbuj kabelek audio podłączyć do wejscia aux in na karcie muzycznej
|
problem z transferm pojawia sie w hipotetycznej sytuacji gdy na jednym kontrolerze masz dysk i czytnik i sluchasz muzy przed IDE - dysk jest praktycznie wylaczony z pracy... (po IDE wysyla sie pakietowo czesto przy wolnej transmisji kanal jest zatkany tak samo jak przy szybszej bo kontroler czeka na reszte informacji)
|
Tak. Tutaj faktycznie możliwe jest coś takiego. Tyle, że nie spotkałem się z tym. Sądzę, że programiści starają się nie zajmować magistrali na stałe, bo inaczej nikt nie używałby Media Playera czy Winampa w trybie cyfrowego odtwarzania. ;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:30. |