![]() |
overburning w nowym Nero
Od kiedy zainstalowałem nowe Nero 5.9 w sytuacji gdy nadpalam płyte dostaje komunikat o błedzie - płyta taka jest bezproblemu czytana-jest dobrze nagrana, ale ten komunikat psuje mi nastroj,tzn karzdą taką płyte musze doładnie potem sprawdzić. Poprzednie wersje tego nie robiły. Wie ktoś dlaczego tak jest i jak to zmienic??
|
jaki to komunikat - bo ja od pewnego czasu dostaje bufer underrun ale po tym jak plyta zostanie juz wysunieta z czytnika...
i nie jest to komunikat o tym ze 'avoided' tylko tak jakby sie plyta spie... |
kominikat could not perform end of disk at once (lub cos w tym stylu)
|
oooo...
ja takiego jeszcze nie widzialem - moze to nowy komunikat w tych nowych nero (ja jade na 5.7...) - ja ci nie pomoge, sorry |
Cytat:
|
plyta by nie dzialala gdyby sie leadout nie zmiescil...
|
Nie chce cię ZIP obrażac ,ale podstawą każdego programu testującego jest to że bierze pod uwagę leadaut (zostaje on skrucony,ale jednak musi być)Ja mogąc nadpisać 2min na płycie (wg testów moich i netu)dostaje błąd nawet przy nadpisaniu o 30 sek. A zresztą ta teoria nie wyjaśnia czemu w starszym Nero nie miałem z tym problemu.
|
Najprawdopodobniej masz wlasnie skrocony leadout (z braku miejsca) i to skutkuje tym komunikatem, ale plyta jednak dziala. Na pelen leadout potrzeba kilkanascie mb. Sprobuj z materialem o kilka mb krotszym, pewnie bedzie spoko.
|
Cytat:
pozdrawiam:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:22. |