Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Telewizor z Android, czy to ma sens? (https://forum.cdrinfo.pl/f108/telewizor-android-czy-ma-sens-98732/)

misiozol 16.06.2023 09:48

Gratulacje :spoko:

wesner 16.06.2023 08:49

Ja też kupiłem jakieś sony z android tv i jestem mega zadowolony :)

misiozol 01.12.2022 19:05

Kupilem KD85X89 wlasnie z androidem na pokladzie :>

KaiQ 06.11.2022 21:29

:piwo: to siuup pod tego Androida.

misiozol 05.11.2022 18:45

Dowiesz sie jak kupisz :hahaha:

Cytat:

Napisany przez KaiQ (Post 1456080)
Dogłębnie... :toast2:
Z płytkich naczyń nie pijam :haha:

Wyzwanie zaakceptowane, no to dawaj :piwo:

SEBAW 05.11.2022 18:06

Rodzicom wybrałem LG z autorskim systemem - WebOS. Jest prosty i intuicyjny. Często zachwalany w recenzjach. Sterować można klasycznie lub nowocześnie - głosowo, a sam pilot działa jako wskaźnik. Ale czy ten os jest lepszy od robocika?

KaiQ 05.11.2022 16:04

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1456070)
Podejdz no do plota :szczerb:, ja ci to doglebnie wytlumacze :>

Dogłębnie... :toast2:
Z płytkich naczyń nie pijam :haha:

misiozol 05.11.2022 15:16

Cytat:

Napisany przez SEBAW (Post 1456076)
Chodziło mi o komputery, bo na rynku telefonów Microsoft już dawno poległ. Apple w naszym kraju to eksperyment, gdzie nie ma szans dorównać konkurencji pod względem obsługiwanych różnorakich sprzętów.

A ktoś odpowie na moje pytanie z postu nr 6?

Nie idzie, wszystko zalezy od producenta.

SEBAW 05.11.2022 14:22

Cytat:

Napisany przez KaiQ (Post 1456068)
Ok, to powiedz na ilu maszynach postawisz dowolną wersję Windowsa a na ilu telefonach, telewizorach zainstalujesz inną wersję androida niż stockowa?
Ja jeszcze raz podkreślam, nie jestem wrogiem Androida w TV ale uwaz że to względnie krótkotrwałe rozwiązanie. Finalnie mając dobry TV wylądujemy z zewnętrzna przystawką.

Chodziło mi o komputery, bo na rynku telefonów Microsoft już dawno poległ. Apple w naszym kraju to eksperyment, gdzie nie ma szans dorównać konkurencji pod względem obsługiwanych różnorakich sprzętów.

A ktoś odpowie na moje pytanie z postu nr 6?

misiozol 05.11.2022 12:51

Cytat:

Napisany przez KaiQ (Post 1456068)
Ok, to powiedz na ilu maszynach postawisz dowolną wersję Windowsa a na ilu telefonach, telewizorach zainstalujesz inną wersję androida niż stockowa?
Ja jeszcze raz podkreślam, nie jestem wrogiem Androida w TV ale uwaz że to względnie krótkotrwałe rozwiązanie. Finalnie mając dobry TV wylądujemy z zewnętrzna przystawką.

Podejdz no do plota :szczerb:, ja ci to doglebnie wytlumacze :>

KaiQ 05.11.2022 11:49

Cytat:

Napisany przez SEBAW (Post 1456065)
Google, jak i Microsoft i inne firmy wypuszczając nowy system operacyjny, czy nawet oprogramowanie wymuszają na nas zakup mocniejszego sprzętu. Starsze maszyny nie spełniają min wymagań, więc dlaczego producenci mają je dalej wspierać w nowej wersji? Lepiej niech korzystają ze starszej, której i tak wsparcie wygaśnie.

SEBAW 05.11.2022 10:19

Google, jak i Microsoft i inne firmy wypuszczając nowy system operacyjny, czy nawet oprogramowanie wymuszają na nas zakup mocniejszego sprzętu. Starsze maszyny nie spełniają min wymagań, więc dlaczego producenci mają je dalej wspierać w nowej wersji? Lepiej niech korzystają ze starszej, której i tak wsparcie wygaśnie.

KaiQ 05.11.2022 09:53

Cytat:

Napisany przez SEBAW (Post 1456057)
Chłopy spokój... Każdy ma rację. Teraz wiem po co google wydaje przystawki do tv. Po co wspierać i aktualizować tv, jak jego parametry są archaiczne, lepsza dostawką.
Pytanie. Czy aktualizacja systemu na telefonach idzie w parze z aktualizacją na tv oraz na innych urządzeniach?

To jednak zależy raczej od producenta a nie google. W końcu wychodzi taki Android 13 a to producenci mówią czy i jakie ich starsze telefony dostaną update. Wszystkie pośrednie rozwiązania naruszają gwarancję.
Łatki bezpieczeństwa to już kwestia samego systemu i jego wersji.

joujoujou 05.11.2022 08:43

Cytat:

Napisany przez SEBAW (Post 1456057)
[...] Każdy ma rację. [...]

No właśnie. :taktak:

Morał z tego taki: kup cokolwiek, a po jakimś czasie i tak będziesz niezadowolony. :szczerb:

SEBAW 05.11.2022 06:09

Chłopy spokój... Każdy ma rację. Teraz wiem po co google wydaje przystawki do tv. Po co wspierać i aktualizować tv, jak jego parametry są archaiczne, lepsza dostawką.
Pytanie. Czy aktualizacja systemu na telefonach idzie w parze z aktualizacją na tv oraz na innych urządzeniach?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.