![]() |
Czyli moja częstotliwość odwiedzin jest zachowana :spoko:
EDIT: A jednak widzę że dziś około południa⌠|
Max-u to bylo rok temu :szczerb:
|
Podaj model MacBooka (na spodniej części masz oznaczenie modelowe w formacie ***8222;Axxxx***8221; gdzie x jest liczbą).
W większości rozbudowa raczej niemożliwa, chyba że przez chowane w czytniku kart pamięci dopasowane rozmiarowo szybkie karty SD, przy czym z racji parametrów zapisu i odczytu traktuj je bardziej jako ***8222;dołożenie powolnego HDD na dane***8221; niż ***8222;rozszerzenie Apple***8217;owego SSD o obłędnych prędkościach zapisu i odczytu***8221;. https://www.x-kom.pl/p/321322-karta-...ro-retina.html |
Cytat:
|
SSD są już tańsze od klasycznych HDD, wybór jest jasny : )
|
A tego to nie napisales ze byl w ps5 i tam mial ~60*C :)
|
27 to dużo? Dysk wcześniej śmigał w PS4 i to tam najprawdopodobniej uzyskał ponad 50 st. W szafce się nie grzeje bo tutaj nawet i sam procesor się nie nagrzewa:
Kod:
esprimop556:~$ sensors |
Zdecydowanie wyglada ze nie lubisz dysku :P
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Brakuje mi pamięci w laptopie macboobk air. Obecnie mam 128 gb i już wszystko zapchane. Czy mogę to rozbudować ?
|
Cytat:
https://www.dobreprogramy.pl/hard-di...28629550123137 |
To jeszcze zainstaluj sobie Hard Disk Sentinel, podziękujesz kiedy indziej
Załącznik 197919 |
Nie prosciej diodki zakleic tasma np. izolacyjna ? W ten sposob zakatujesz PC temperatura, przegrzeje sie i diabli wezma dyski i inne elementy.
|
Cytat:
Co do samego peceta to właśnie stoi on zamknięty w szafce żeby mi diodki w nocy nie migały :D |
Tak na marginesie, cichym rozwiązaniem to był by laptop do samego pobierania. Nie będę drążył ;) jak zresztą nikt tutaj, ale gry ze Steam są pobierane w wersji do uruchomienia co się przekłada na szybkość wczytywania gier, map, tekstur. Jeśli na poważnie chcesz z tego grać... to współczuję. Ja sobie raz PC wziąłem do firmy pod światełko, bo by mi się 250GB wieki pobierało, a tak... kilka godzin i gotowe ze STEAM, wręcz musiałem ograniczać prędkość, by innym pracy nie ograniczać :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:30. |