![]() |
Podłączenie nagrywrki
Chciałbym zapytać czy następujące połaczenie nie wpływa na spadek wydajności nagrywania:
- nagrywarka Teac 540E an primary master; - cd rom LG52x na secondary master - hadek Seagate BarracudaIV 40 Gb na kontroler na raidzie jako master na pierwszym kanale Płyta MSI KT3 Ultra ARU. Czy taka konf. jest ok?? Czy proponujecie zrezygnować z Raidu i podłączyć wszystkie urządzenia an IDE1 i IDE2- a jeśli tak to w jakim ustawieniu? |
mam tez tego teaca. na poczatku podlaczylem wszystko tak. dysk i cd-rom wczepilem do dodatkowego kontrolera ata 100 (na osobne kanaly), a nagrywarke do kontrolera ata 66 na plycie glownej. dysk, cd-rom i cdrw byly ustawione na master. Wiesz ile mi nagrywala z max predk. plyte 700MB??? 5 i pol minuty! kombinowalem jak moglem (patrz forum: BIG problem z TEAC CD-540E....) az w koncu podlaczylem nagryware do tego samego kanalu co dysk na dodatkowym kontrrolerze a cd- rom na miejce nagrywary na plyte glowna. Teraz nagrywa mi 700 MB w ok. 3:20
|
Wszystko jest bardzo dobrze ustawione, nic nie zmianiaj!
Żal mi jednak tych ludzi, którzy BEZ POWODU podłączają dysk UDMA z urządzeniami PIO na jednym kanale!!!:-D |
True. :-D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:09. |