![]() |
Jak moge wcisnac swoje piec groszy, byle jaki lepszy power bank sie nada aby mial na wyjsciu 2A. Jedynym problemem moze byc to ze te kable moga sie laczyc i nie wiem czy nie usmazy to magistrali USB w laptopie wiec trzeba by sie nad tym zastanowic jesli podamy zewnetrznie 5V na szyne, ale bezpieczniej jest z power bank niz z zewnetrznego zasilania, unikamy w ten sposob przepeiec spowodowanych roznymi potencjalami z gniazdek.
|
Tak -jedno USB do zasilacza a drugie do komputera
Najprościej jakiś przedłużacz/listwę zasilającą użyć do testu/sprawdzenia .. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Będzie to dość niewygodne bo te kable są ze sobą połączone i wyglądają po podpięciu do laptopa tak: Załącznik 210794 |
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-u...lna-9809818151
ewentualnie starsze ładowarki USB do telefonu 5V 2A https://allegro.pl/oferta/zasilacz-w...dc-15927370536 |
Rozumiem, dzięki za podpowiedź.
Cytat:
|
Cytat:
Zacząłbym od sprawdzenia zasilania zewnętrznego USB 5V 2A. Potem ewentualnie sprawdzenie softu = Firmware 1.03 https://www.lg.com/pl/wsparcie/infor...5EB40.AUAE1NB/ |
Cytat:
Właśnie była próba podpięcia nagrywarki pod inny komuter ale tam dalej jest to samo. Czy jest sens spróbować z uaktualnieniem firmware'u urządzenia? |
Te okręgi powstają gdy laser wielokrotnie zmienia moc...
Możliwe przyczyna : zasilanie USB nie daje rady zasilać urządzenia , problem z transferem danych do zapisu i laser czeka na dane itp , nieaktualne strategie zapisu w urządzeniu , laser za słabej mocy do zapisu konkretnych nośników , problemy z kablami i gniazdami USB , problemu z kontrolerami i sterownikami USB itp itd |
Mam kilka cake'ów tych Verbatimów, na wszystkich jest podobnie, ale, jak już było zaznaczone w pierwszym moim poście, nie zawsze.
W sieci udało mi się znaleźć taką wzmiankę na stronie Prodisc.com ale nie wiem czy to dokładnie to samo (piszą o zużyciu nagrywarki, moja jest praktycznie nowa, chyba, że trafił mi się jakiś kiepski egzemplarz): Cytat:
Cytat:
Załącznik 210788 |
Mialem gdzies taki przypadek nawet fota byla wklejona na forum, caly cake tak robil, z tego co pamietam to chyba plyty byly smietnik. Po okolo roku byly nie do odczytu.
|
Hitachi-LG BP55EB40 - Widoczne kręgi po zapisie BD-R
Witam. Mam następujący problem (?) i nie wiem gdzie leży przyczyna.
Nagrywarka: Hitachi-LG-BP55EB40 (przenośna, zasilana z 2xUSB, kupiona nowa ok 2 tygodnie temu). Płyty: Verbatim BD-R DataLife 25GB (kupowane z pewnego źródła). Program do nagrywania: CyberLink Power2Go 8 (dołączony do nagrywarki). Często zdarza się, że po nagraniu nośnika, na stronie z zapisem, widoczne są wyraźne jaśniejsze i ciemniejsze okręgi. Zdjęcie poglądowe w załączniku (na żywo jest to bardziej widoczne podczas uchylania płyty pod światło, na zdjęciu ciężko pokazać wszystkie niuanse). Załącznik 210608 Zjawisko to nie występuje zawsze, zdarzają się płyty (wszystkie z tej samej serii Verbatim BD-R DataLife) na których warstwa od spodu ma po zapisie jednolity, ciemny kolor - bez widocznych okręgów. Prędość nagrywania wydaje się nie grać roli (zwykle nagrywam x2 ale na x4 jest to samo). Zarówno płyty na których widoczne są od spodu okręgi jak i te bez nich pomyślnie przechodzą weryfikację po nagraniu i odtwarzają się bez problemu. Teoretycznie wszystko jest niby OK ale, ponieważ płyty służą mi do archiwizacji ważnych danych wolę się upewnić czy aby nie jest to potencjalny problem z jakością zapisu. Mile widziane opinie bardziej doświadczonych użytkowników. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06. |