Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Nieprawidłowe wyświetlanie treści postu (https://forum.cdrinfo.pl/f10/nieprawidlowe-wyswietlanie-tresci-postu-99378/)

romanesco 10.05.2026 12:54

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1477816)
...Miała, bo już nie ma, przynajmniej w tym wątku...

W tym wątku tak ale miałem na myśli inne wątki założone w tamtym roku. Zauważyłem jeszcze coś. Mianowicie jak się najedzie kursorem myszki na emotikonkę :) to jej nazwa też jest wyświetlana z błędem. No ale to już najmniejszy problem.
EDIT: ciekawe też że ten bug dotyczy tylko specyficznych liter tzn. ą, ę, ś, ć, ł, ń, ó, ź, ż

joujoujou 10.05.2026 12:49

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 1477815)
Fajnie że się udało. Wielkie dzięki :)

Nie ma sprawy. :)
Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 1477815)
Zauważyłem, że nie jestem jedyny bo większość postów pisanych przez innych użytkowników na początku 2008 roku a nawet w sierpniu czy we wrześniu też ma taką dysfunkcję.

Miała, bo już nie ma, przynajmniej w tym wątku. Co do innych, cóż, jak Grzeniu pisał, z automatu nie ma możliwości. Jak ktoś poprosi i wskaże post/wątek, to się poprawi, o ile userzy nie zaczną tego nadużywać, bo nikt nie będzie godzinami siedział i klikał przecież żeby ponaprawiać. :czas:

romanesco 10.05.2026 12:44

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1477807)
...Cały wątek poprawiłem ręcznie...

Fajnie że się udało. Wielkie dzięki :)
Zauważyłem, że nie jestem jedyny bo większość postów pisanych przez innych użytkowników na początku 2008 roku a nawet w sierpniu czy we wrześniu też ma taką dysfunkcję.

joujoujou 10.05.2026 12:43

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1477812)
[...]

PS Nie wiedziałem, że dekoduje przy cytowaniu :O :spoko: Kiedyś mi się udawało chyba przez UTF-8, teraz nie.

Przy edytowaniu też dekoduje. Ale takie stare posty edytować może tylko Mod/Admin. :>

grzeniu 10.05.2026 12:11

Nikt nie wie od kiedy to jest ani po jakim updacie, bo nie ujawniło się w bieżących (wówczas) postach. Pytałem M4 i mówił, że nie sposób wymyślić formuły, żeby wszystkie takie odnaleźć i jakoś masowo przekodować. No i jest jak jest.

PS Nie wiedziałem, że dekoduje przy cytowaniu :O :spoko: Kiedyś mi się udawało chyba przez UTF-8, teraz nie.

joujoujou 10.05.2026 11:28

Przez 18 lat forumowe oprogramowanie było wielokrotnie aktualizowane. Jestem bardziej niż pewien, że owe aktualizacje mogły namieszać w kodowaniu znaków, stąd krzaki które widzisz. Cały wątek poprawiłem ręcznie (podpowiedź - każdy "zakrzakowany" post można odczytać bez krzaków cytując go - "odpowiedź z cytatem"). :idea:

Pewnie można byłoby napisać jakiś skrypt który byłby w stanie wszystkie takie posty wyłapać i poprawić, ale ja za cienki na to jestem. :zawstydz:

romanesco 09.05.2026 09:32

Nieprawidłowe wyświetlanie treści postu

Witam!
Zebrało mi się na wspominki i dotarłem do założonego przeze mnie 18 lat temu wątku no i taką zobaczyłem jego treść:
Rozlany elektrolit !
Kochani, da się to może naprawić?
Pozdrawiam :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:06.