![]() |
DIORA CDplayer a plytka ktora sie zaciela!
Zablokowala mi sie plytka CD w audiootwarzaczu produkcji legendarnej DIORA, a sprawa wyglada tak ze moja plyta a cudzy sprzet, zna ktos bezurazowa metode wyciagniecia plyty CD z szuflady tego starozytnego odwarzacza?
pozdrawiam:) |
Zakładam, że nie ma tam takiej dziurki jak w cd-romie.
Musisz zdj±ć obudowę i dobrać się do napędu szuflady, będzie tam taki "¶limak", jak zaczniesz nim kręcić to szuflada powinna się wysun±ć, zreszt± jak rozbierzesz to będziesz wiedział co robić-nic na siłe bo uszkodzisz sprzęt. |
Echhhhhhhhhhh !!!! Bas znowu mnie uprzedziłes i znowu musze sie z tob± zgodzić - ale dodam od siebie że kręc±c slimaczkiem uważaj ze bu nie przeskoczyło ci bo rozp.... mechanizm. a jezeli zablokowało ci szuflade zerknij co blokuje moze na slimaku cos siedzi np. ziarno piasku pierun wie.
|
Cytat:
Witam ! STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOP ! Nie nalezy niczym kręcić dopóki sie nie odblokuje szuflady ! CD-Romy i czytniki cd oprócz ¶limaka maja blokadę szuflady aby ta sie nie wysunęła podczas odczytu ! Należy najpierw upewnić sie ze ta szuflada jest odbezpieczona ! Po upewnieniu się nalezy się jescze raz upewnić i dopiero kręcić przekladni± slimakow± ew silniczkiem / moze się spalił / ale najbardziej prawdopodobn± przyczyn± nie wysuwania się tacki może być zerwanie jakiego¶ paska lub jak powiedziałem spalenie lub zablokowanie się / zaciecie którego¶ z trybów / ! Pamiętaj NIC na siłę tylko młotkiem !! / na wszelki wypadek miej pod ręko± WD 40 / |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |