Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   DIORA CDplayer a plytka ktora sie zaciela! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/diora-cdplayer-plytka-ktora-sie-zaciela-9944/)

Ormianin 26.08.2002 15:14

DIORA CDplayer a plytka ktora sie zaciela!

Zablokowala mi sie plytka CD w audiootwarzaczu produkcji legendarnej DIORA, a sprawa wyglada tak ze moja plyta a cudzy sprzet, zna ktos bezurazowa metode wyciagniecia plyty CD z szuflady tego starozytnego odwarzacza?

pozdrawiam:)

bas 26.08.2002 16:38

Zakładam, że nie ma tam takiej dziurki jak w cd-romie.
Musisz zdj±ć obudowę i dobrać się do napędu szuflady, będzie tam taki "¶limak", jak zaczniesz nim kręcić to szuflada powinna się wysun±ć, zreszt± jak rozbierzesz to będziesz wiedział co robić-nic na siłe bo uszkodzisz sprzęt.

Sniper 26.08.2002 16:53

Echhhhhhhhhhh !!!! Bas znowu mnie uprzedziłes i znowu musze sie z tob± zgodzić - ale dodam od siebie że kręc±c slimaczkiem uważaj ze bu nie przeskoczyło ci bo rozp.... mechanizm. a jezeli zablokowało ci szuflade zerknij co blokuje moze na slimaku cos siedzi np. ziarno piasku pierun wie.

Laser 26.08.2002 17:10

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
Echhhhhhhhhhh !!!! Bas znowu mnie uprzedziłes i znowu musze sie z tob± zgodzić - ale dodam od siebie że kręc±c slimaczkiem uważaj ze bu nie przeskoczyło ci bo rozp.... mechanizm. a jezeli zablokowało ci szuflade zerknij co blokuje moze na slimaku cos siedzi np. ziarno piasku pierun wie.

Witam !

STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOP !

Nie nalezy niczym kręcić dopóki sie nie odblokuje szuflady !

CD-Romy i czytniki cd oprócz ¶limaka maja blokadę szuflady aby ta sie nie wysunęła podczas odczytu !

Należy najpierw upewnić sie ze ta szuflada jest odbezpieczona !

Po upewnieniu się nalezy się jescze raz upewnić i dopiero kręcić przekladni± slimakow± ew silniczkiem / moze się spalił / ale najbardziej prawdopodobn± przyczyn± nie wysuwania się tacki może być zerwanie jakiego¶ paska lub jak powiedziałem spalenie lub zablokowanie się / zaciecie którego¶ z trybów / !

Pamiętaj NIC na siłę tylko młotkiem !! / na wszelki wypadek miej pod ręko± WD 40 /

Sniper 26.08.2002 23:57

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOP !

Nie nalezy niczym kręcić dopóki sie nie odblokuje szuflady !

CD-Romy i czytniki cd oprócz ¶limaka maja blokadę szuflady aby ta sie nie wysunęła podczas odczytu !

Należy najpierw upewnić sie ze ta szuflada jest odbezpieczona !

Po upewnieniu się nalezy się jescze raz upewnić i dopiero kręcić przekladni± slimakow± ew silniczkiem / moze się spalił / ale najbardziej prawdopodobn± przyczyn± nie wysuwania się tacki może być zerwanie jakiego¶ paska lub jak powiedziałem spalenie lub zablokowanie się / zaciecie którego¶ z trybów / !

Pamiętaj NIC na siłę tylko młotkiem !! / na wszelki wypadek miej pod ręko± WD 40 /

Toz tak móiłem najpierw obbczajka a potem krecenie i to delikatne no i fakt nie wspomniałem o WD40

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22.