Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/moja-mysz-komputerowa-kopnela-kalendarz-jak-ja-reanimowac-9962/)

Laser 30.08.2002 13:35

Witam !

Wy się śmiejecie ale niektórzy naprawdę przywiazująsię do rzeczy !

Ja naprzykład jak sprzedawałem moja RIVE TNT2 M64 32MBSDRAM to mi się serce krajało ...

Zip zanieś ja do servisu i powiedz żeby zrobili wszystko co w ich mocy żeby odżyla i zeby jaj wirtualny ogonek znowu merdał !:-D

Pozdrowienia od mojego Logitech'a Cordless MauseMan Whell dla twojej strudzonej myszki !

Zobaczysz wszystko będzie OK ! Ona wyjdzie z tego !

sztetke 30.08.2002 13:31

Zacznij reanimację. Sztuczne oddychanie usta-usta i rytmiczny masaż serca :) :-D :-D

To tytułem żartu oczywiście. Pozdrawiam

Yahol 30.08.2002 10:02

No co wy, tak meczyc myszke. Ja nawet psa, wyprowadzam bez smyczy.
Inna rzecz, ze ja tez ratuje swoja myszke wszelkimi sposobami. Po prostu pasuje mi idealnie.

ZiP 30.08.2002 09:49

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Ja widze ZIP ze ta mysz ma jakies szczegolne i bardzo wazne znaczenie dla Ciebie poniewaz chcesz ja za wszelka cene naprawic i to samodzielnie!
Ten delikatny sprzęt doprowadza mnie do q...cy! Mam w domu razem 5 myszy i 4 klawiatury - z czego 4 myszy są rozwalone (bezprzewodowa też), 1 mysz (kablowa) działa, 1 klawiatura jest "połamana", 2 kolejne mają złącze DIN, a bezprzewodowa działa (jeszcze). Jak pomyślę, że ta wcale nie tania, bezprzewodowa mysh dołączyła do tej kolekcji, to mnie normalnie strzela!
Cytat:

kup sobie cos lepiej nowego...
Prosze, tylko nie to.
Cytat:

moze przepros sie na jakis czas z myszka kablowa
Już to zrobiłem, niestety. Ta kablowa mysz wydaje mi się jakaś dziwna, kanciasta i niewygodna.

Ormianin 30.08.2002 08:59

Cytat:

MarioNet napisa***322;(a)
Spróbuj wymienić nadajniki podczerwieni (diody) na nowe. Pewnie wzrosło im napięcie progowe i nie chcą emitować wiązki przy standartowym zasilaniu. Tak się nieraz dzieje.
Ja widze ZIP ze ta mysz ma jakies szczegolne i bardzo wazne znaczenie dla Ciebie poniewaz chcesz ja za wszelka cene naprawic i to samodzielnie!
Ja pzyznaje sie niegrzebalbym w takim uzadzeniu bo nie mam az takich zdolnosci manualnych, powierzylbym to zadanie komus kto ma do czynienia z podobnymi rzeczami, ZURIT to jest jakas mysl... jesli naprawiaja telewizory (i piloty do nich przy okazji) naprawia Ci tez myszke... wez caly zestaw i skocz do nich... zazwyczaj przy przyjmowaniu do naprawy zepsutych uzadzen oszacuja Ci wartosc naprawy i czesci zamiennych i bedziesz widzial ile nmasz zaplacic... jesli bedadzie to polowa ceny, kup sobie cos lepiej nowego... moze przepros sie na jakis czas z myszka kablowa

pozdrawiam:)

MarioNet 30.08.2002 03:22

Spróbuj wymienić nadajniki podczerwieni (diody) na nowe. Pewnie wzrosło im napięcie progowe i nie chcą emitować wiązki przy standartowym zasilaniu. Tak się nieraz dzieje.

ZiP 29.08.2002 22:03

Sądzisz, że w takim zakładzie naprawią myshkę? Ile może średnio kosztować naprawa?
Dodam, że mycha w ogóle nie działa... Zdechła...:'(

Yahol 29.08.2002 21:59

ZuRT - zaklad naprawy radio-TV.

ZiP 29.08.2002 21:40

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
ja swoja reperuje w tzw. ZURCIE
A co to jest ???????????????

Yahol 29.08.2002 14:07

Nie musi byc sklepowa, ale musi byc oryginalna! Inaczej? Pewnie mozna sie dogadac, ja swoja reperuje w tzw. ZURCIE, styki pod klawiszami, ew luty.

ZiP 29.08.2002 12:11

Czytałem regulamin serwisu na stronie www.media-tech.pl . Niby firmowy serwis to jest rozwiązanie, ale mysh nie jest tak do końca "sklepowa" i nie ma gwarancji. Z tego regulaminu nie dowiedziałem się, czy gwarancja jest potrzebna do naprawy? Czy serwis ten naprawia sprzęt bez okazania gwarancji albo dowodu zakupu (za dodatkową opłatą oczywiście)?

Ormianin 29.08.2002 11:56

Re: Re: Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

ZIP jesli elektronicznie mysz Ci nawalila, chyba Ci nie pomozemy, jakis serwis predzej,
moim zdaniem szkoda inwestowac w takie bezprzewodowe myszki, klawiatury, kablowe sa rownie dobre i wytrzymale, moja kablowa na COMie jest sobie juz ponad 2 lata, co prawda firma Logitech to jest firma

Ormianin 29.08.2002 11:54

Re: Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

Nie lepiej to kupic sobie wzmacniacz i pare dobrych glosnikow, niz kupowac takie plastkowe pudelka i oczekiwac ze to bedzie ladnie gralo?
ha!

BD 29.08.2002 09:42

Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)

Bartek Madiatech owszem jest do d***, mam stare głośniki Hi-Tex'a (mają ok. 7 lat) brzmienie mają o wiele lepsze niż te stereofoniczne Mediatechu. Choć moje mają tylko głośniczki 2 Watowe. Ale powiem ci dlaczego Mediatecha są gorsze, po prostu dają mocniejszy wzmacniacz i głośniczki nie wytrzymują.

mozliwe ale ja nie jade na maksylanej mocy
zawyczaj jak slucham to tak ok 1/3 mocy

na poczatku dzialaly bardzo ladnie ale pozniej :(
teraz mysle o glosnikach firmy JAZZ - faktyczna moc 200 WATT
subwofer 100 watt + 5 x 20 watt
wedle testow i opisow na zachodnich stronach glosniki sa rewelacyjne
a przy tym cena calkiem znosna ... przynajmniej w pronoxie

Nol 29.08.2002 00:17

W moim A4-Techu wystepowaly podobne problemy. Do tej pory nie doszedlem do tego, co powoduje takie dziwne zachowanie. Przelutopwalem nawet diody, bo w pionie mysz byla O.K, ale to rowniez nic nie dalo. Bylem zmusziony do wymiany urzadzenia, ale w razie czego zostawilem stara, moze kiedys na to wpadne i komus sprzedam:) Czy ktos z was ma moze pojecie, co moglo na plytce sie wypalic?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13.